SVS start nieuwe schoonmaakopleiding op maat

SVS - Groepsfoto St Antonius

SVS heeft samen met het St. Antonius Ziekenhuis een opleiding op maat ontwikkeld voor het St. Antonius Ziekenhuis. Ruim driehonderd schoonmaak- en roomservicemedewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein zullen deze opleiding de komende jaren gaan volgen.

Het bestaande instructiemateriaal werd door deskundigen van het St. Antonius Ziekenhuis geheel herzien en uitgebreid op het gebied van infectiepreventie, communicatie en cytostatica (medicijnen gebruikt bij chemokuren of chemotherapie).

Schoonmaken in het St. Antonius

Het in samenwerking met het ziekenhuis ontwikkelde lesboek Schoonmaken in het St. Antonius voldoet nu aan de nieuwste richtlijnen van ziekenhuishygiëne. Sandra Kozar-Wilmink, stafmedewerker Faciliteiten & Services bij het St. Antonius Ziekenhuis: “Het is een prachtig naslagwerk geworden, geschikt voor zowel de beginnende als meer ervaren schoonmaakmedewerker.”

Schoonmaken in de gezondheidszorg

Het nieuwe lesboek is onderdeel van de maatwerkopleiding ‘Basisinstructie Schoonmaken in de Gezondheidszorg met Module Cytostatica’.

Naast de reguliere schoonmaak van patiëntenkamers, kantoren en sanitair, wordt aandacht besteed aan bijzondere schoonmaak met wegwerpdoekjes (reiniging van met cytostatica besmette ruimtes, het reinigen en desinfecteren van strikte-isolatiekamers en het schoonmaken van bedpanspoelruimten).

Communicatie

John Hoogstraten, hoofd Roomservice bij het St. Antonius Ziekenhuis: “Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het opleidingstraject, want onze schoonmaak- en roomservicemedewerkers zijn op hun afdeling het visitekaartje van het St. Antonius Ziekenhuis.”

De komende jaren zal SVS elk jaar zo’n tachtig medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis opleiden. Al bijna dertig medewerkers hebben de opleiding inmiddels afgerond.

Op de foto: Deze eerste groep cursisten ontving het certificaat ‘Basisinstructie Schoonmaken in de Gezondheidszorg met Module Cytostatica’ uit handen van Dirk Schraven, lid Raad van Bestuur, en Frans Kolkman, manager Faciliteiten & Services bij het St. Antonius Ziekenhuis.

Informatie: www.svs-opleidingen.nl, www.antoniusziekenhuis.nl

Reageren?