Carel Lurvink neemt Mercurius over

Carel Lurvink neemt Mercurius over

Het landelijk opererende Carel Lurvink B.V. neemt per heden de groothandelsactiviteiten van Mercurius B.V. op het gebied van professionele reinigingsmiddelen over.

Hiermee krijgt Carel Lurvink ook in Noord-Nederland stevige voet aan de grond. Doordat Carel Lurvink in staat is om landelijk binnen 24-uur te leveren en de Mercurius-klanten bovendien aansluit op het eigen unieke online-bestelsysteem, wordt de service richting deze klanten zelfs onmiddellijk verhoogd. Hoewel alle fysieke activiteiten worden samengevoegd in Enschede, heeft de overname geen nadelige personele consequenties.

Schoonmaakmiddelengroothandel

Carel Lurvink is een in Enschede gevestigde grote en landelijk opererende groothandel met een zeer breed assortiment op het gebied van schoonmaakartikelen, schoonmaakmiddelen, machines, veiligheidsartikelen, kantinebenodigdheden, kleding en verpakkingsmateriaal.

De onderneming draagt het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier en viert dit jaar het 120-jarig bestaan. Het past binnen de doelstellingen en strategie van Carel Lurvink om de bedrijfsactiviteiten landelijk verder te versterken en uitbreiden. Noord-Nederland was voor Carel Lurvink tot op heden nog slechts een kleine afzetmarkt.

Mercurius

Mercurius is een in Eelde gevestigde groothandel in professionele reinigingsmiddelen van relatief bescheiden omvang. Vanuit de overtuiging dat de dienstverlening richting klant continu verder geoptimaliseerd dient te worden, wist de directie zich gesteld voor de keuze investeren of verkopen.

Joan Hamstra, directeur van Mercurius daarover: “Veel serviceverhogende en assortimentsverbredende keuzes gaan gepaard met forse investeringen. Carel Lurvink ¬†heeft op dat gebied simpelweg een grote voorsprong. Toen zij hun interesse in overname van onze activiteiten kenbaar maakten, was 1 plus 1 voor ons al snel 2”.

Relaties voortzetten

Carel Lurvink wil niet alleen de activiteiten van Mercurius voortzetten, maar ook de goede bestaande relatie met de klanten van Mercurius voortzetten.

Julius Lurvink, directeur van Carel Lurvink, daarover: “Het is onze uitdaging om de verwachting van deze klanten te overtreffen. En dat ons zeker gaat lukken. Onder andere door middel van onze 24-uurslevering en ons unieke online bestelsysteem”.

De door Carel Lurvink overgenomen activiteiten op het gebied van professionele reinigingsmiddelen zullen voortaan fysiek worden afgehandeld vanuit de hoofdvestiging in Enschede.

Het betrokken personeel van Mercurius zal zich – met uitzondering van accountmanager Martin Kamminga – gaan toeleggen op de verkoop van zwembad-artikelen bij Badim. Kamminga maakt de overstap naar Carel Lurvink en blijft zodoende de vertrouwde contactpersoon voor de klanten.

Informatie: www.carellurvink.nl

Reageren?