Project Wajong Hectas & De Werkmeester

Hectas en UWV

Hectas Facility Services C.V. heeft op 25 januari 2013 een convenant gesloten met het UWV en is een unieke samenwerking aangegaan met job-coach organisatie De Werkmeester. In deze samenwerking staat de inzet van de Wajong-doelgroep centraal.

Hectas heeft veel ervaring met de inzet van Social Return medewerkers. Er was echter in de afgelopen jaren één doelgroep waarbij de selectie en plaatsing niet van de grond wilde komen: Wajong-uitkeringsgerechtigden.

Toch ziet Hectas juist bij deze doelgroep uitgesproken kansen voor een succesvolle integratie: de jongeren zijn vaak wel bijzonder gemotiveerd om aan het werk te gaan, zijn met de juiste begeleiding nog goed te plooien in de organisatie en bereid om nieuwe dingen te leren. Dit potentieel heeft ertoe geleid dat Hectas, UWV en De Werkmeester besloten om samen te werken om de bestaande knelpunten structureel op te lossen.

50 Wajong-werknemers plaatsen

Dat het niet alleen bij een papieren samenwerking blijft, blijkt uit het feit dat Hectas zich ten doel heeft gesteld om nog dit jaar tenminste 50 Wajong-werknemers te plaatsen. Het schoonmaakbedrijf heeft het volste vertrouwen dat zij dit kan realiseren op basis van de unieke kenmerken van de samenwerking met UWV en de Werkmeester:

– er is een heldere procesbeschrijving en concrete werkmethode opgesteld;
– de lijnen tussen alle partijen zijn korte door centralisatie van contactpersonen;
– de plannen, voortgang en resultaten worden centraal gemonitord;
– de Werkmeester biedt een leveringsgarantie van gemotiveerde WA-Jong kandidaten;
– de Werkmeester verzorgt een uitstekende voorselectie van kandidaten;
– Hectas beidt structurele, duurzame werkgelegenheid voor de geselecteerde kandidaten;
– het regionale management van Hectas wordt ontzorgd m.b.t. het administratieve proces;
– de kandidaat en de direct leidinggevende worden gegarandeerd, intensief en professioneel begeleid.

Meer informatie: www.hectas.nl

Reageren?