Balanz Facilitair en Vixia gaan samenwerken

Balanz Facilitair - Vixia

De schoonmaakdienst van Vixia en Balanz Facilitair hebben hun al lang beoogde samenwerking bevestigd. Gisteren zijn de handtekeningen onder de overeenkomst gezet. Circa 25 medewerkers van de schoonmaakdienst van Vixia gaan voortaan werken onder leiding van Balanz Facilitair.

Het jongste Vebego bedrijf slaat haar vleugels verder uit naar de Westelijke Mijnstreek. Door de samenwerking met Vixia wordt het nu mogelijk de dienstverlening in de regio Sittard-Geleen uit te breiden. Dat was voor Balanz Facilitair ook de reden van de samenwerking: “Voorheen was het door tekort aan capaciteit voor Vixia Schoonmaak niet mogelijk om uit te breiden qua projecten en werkgelegenheid” zo licht Ben Theeuwen, directeur van Balanz Facilitair, toe. “Naast de mogelijkheid om nieuwe klanten aan te trekken is het onze ambitie om de schoonmaak in de regio Westelijke Mijnstreek verder te professionaliseren en uit te bouwen”.

Inzet van personeel

De medewerkers van de schoonmaakdienst van Vixia die werkzaam zijn op de externe projecten hoeven zich geen zorgen te maken, zij gaan vanaf heden allemaal onder leiding van Balanz Facilitair verder. Ook alle toekomstige instroom van medewerkers die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt en die afkomstig zijn uit de Westelijke Mijnstreek, zijn welkom bij Balanz Facilitair. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking” zegt Evert Jelle van de Ven, directeur van Vixia. “Voor ons biedt het de mogelijkheid om onze schoonmaakwerkzaamheden ook in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren en zo mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt passend werk te bieden.” Van de Ven verwacht zelfs verdere groei van werkgelegenheid die mede door deze samenwerking wordt gevoed.

Achtergrond Balanz Facilitair

Balanz Facilitair is een facilitaire dienstverlener die haar klanten met name in Zuid-Limburg heeft. Voorheen beter bekend als Licom Schoon en sinds kort een 100% dochter van het internationaal familiebedrijf Vebego. De ruim 700 medewerkers, die hoofdzakelijk een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben – zoals mensen met een Sociale Werkvoorziening indicatie -verzorgen bij meer dan 800 objecten een schone en prettige omgeving om in te wonen, werken, leren en leven.

Haar klanten bevinden zich voornamelijk in de publiek-private sector (onderwijsinstellingen, overheden, woningcorporaties), maar ook kantoren, zorginstellingen en VvE’s maken gebruik van de dienstverlening van Balanz Facilitair. Het aanbod van Balanz Facilitair omvat een breed scala aan diensten die op maat aan de klant aangeboden worden, zoals: schoonmaakdiensten, specialistische reiniging, conciërge- en huismeesterdiensten en (schoonmaak)opleidingen.

Meer informatie: www.balanzfacilitair.nl, www.vixia.nl

Reageren?