Hygiëne helpt ziekteverzuim terugdringen

Ziek

Elke organisatie heeft te maken met (kortdurend) ziekteverzuim van werknemers door griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen. Oorzaak is een gebrekkige hygiëne op de werkplek.

Onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van 40 panden wijst uit dat een kwart van de werkplekken in ons land onder de maat scoort als het gaat om gezondheid.

Onderzoek door Cyber Clean toont aan dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE per jaar al snel € 70.000 kost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim.

Met een goede, dagelijkse reiniging van de werkomgeving bespaart, buiten de productiviteitswinst die ontstaat, een werkgever met 50 FTE in dienst (aldus Cyber Clean) al gauw € 10.000 per jaar aan kosten veroorzaakt door ziekteverzuim.

Bacteriën en virussen op de werkplek

Het zijn namelijk juist de bacteriën en virussen op de werkplek die zorgen voor het ontstaan van ziektes. Met Cyber Clean® worden medewerkers zelf verantwoordelijk voor een schone werkplek. De natuurlijke ingrediënten van deze reinigingscompound zorgen voor een diepgaande reiniging van toetsenborden, telefoons en andere persoonlijke of gedeelde apparatuur.

Een lichte griep of verkoudheid weerhoudt veel medewerkers er niet van om op hun werk te verschijnen. Bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon zijn daardoor vaak besmet met ziektedragende bacteriën.

Tel daarbij op dat minstens de helft van de werknemers wel eens eet achter zijn computer. Broodkruimels, gemorste koffie en stof tussen de toetsen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels.

Flexplekken

Een bedrijf bezit vaak meerdere flexplekken en door Het Nieuwe Werken zijn vaste werkplekken niet meer van deze tijd. Werkplekken worden meer en meer met elkaar gedeeld, en hierdoor de bacteriën en virussen ook. Doordat medewerkers zelf met Cyber Clean® reinigingscompound aan de slag kunnen zorgen zij zelf voor een continu hygiënisch schone werkplek.

Informatie: www.cybercleanbenelux.com

Reageren?