Hago Transport en SVS feliciteren bussenreinigers

Hago Transport en SVS feliciteren bussenreinigers

Hago Transport is acht vakgeschoolde bussenreinigers rijker: zij zijn geslaagd voor de Vakopleiding Reiniging Rollend Materieel – Bussen van SVS. De groep deed in maart examen in het TrolleyBus Museum Arnhem in de Arnhemse vestiging van Connexxion.

In de Vakopleiding Reiniging Rollend Materieel – Bussen leren schoonmaakmedewerkers alles over dagelijks en periodiek schoonmaakonderhoud van zowel de binnen- als de buitenkant van bussen. Ze leren niet alleen wat er schoongemaakt moet worden, maar ook hoe dat zo veilig, efficiënt en ergonomisch mogelijk kan. SVS-docent Frans Tijsse Klasen: “Alle deelnemers waren erg gemotiveerd. Ze kennen nu het theorieboek (bijna) helemaal uit hun hoofd en hebben tijdens het schoonmaken de combinatie kwaliteit en snelheid goed in de vingers.”

De geslaagde medewerkers van Hago Transport volgden de opleiding, gegeven door SVS-docenten Louis van Overbeeke en Frans Tijsse Klasen, aan de hand van een lesboek dat SVS samen met Hago Transport ontwikkelde. Hago onderschrijft namelijk dat het belangrijk is dat medewerkers gekwalificeerd zijn voor het uitoefenen van hun vak. Om hun bussenreinigers up-to-date te houden, vernieuwden SVS en Hago Transport vorig jaar samen de Vakopleiding Reiniging Rollend Materieel – Bussen.

Tijsse Klasen: “Na afloop van de Vakopleiding Reiniging Rollend Materieel – Bussen was iedereen meer dan enthousiast! Met deze eerste groep geslaagden is een goede basis gelegd voor de volgende groepen bussenreinigers van Hago Transport.”

Meer informatie: www.svs-opleidingen.nl en www.hago.nl

Reageren?