Forbo introduceert calculator om vloerkosten te vergelijken

Forbo Flooring

Forbo Flooring introduceert deze maand een online levenscycluskosten calculator om de totale kosten en de kostenonderdelen van alle soorten vloeren eenvoudig met elkaar te kunnen vergelijken. De unieke tool maakt gebruik van standaarden van beheer en onderhoudskosten van SDU uitgevers en kan worden afgestemd op de eigen situatie. De levenscycluskosten calculator is ontwikkeld voor facility managers, vaktechnische onderhoudsspecialisten, architecten en andere belangstellenden.

De levencycluskosten calculator is gebaseerd op Forbo’s jarenlange ervaring met het maken en verkopen van vloerbedekking. Levenscycluskosten worden bepaald door de aanschafprijs van een product, levensduur, mate van herstelbaarheid en gemak van schoonmaak en onderhoud. Veruit de grootste factor in de totale kosten wordt bepaald door schoonmaak en onderhoud. Geen enkele vloer en geen enkele situatie is hetzelfde, maar een goede op de situatie afgestemde reiniging en goed onderhoud doet voor elke vloer wonderen.

SDU uitgevers verzamelt de gemiddelde tijdsduur van de meest voorkomende schoonmaak- en onderhoudshandelingen via een netwerk van marktpartijen in heel Nederland. Deze worden door deskundigen verwerkt tot een objectief marktgemiddelde. De levenscycluskosten calculator werkt dus met actuele en onpartijdige cijfers.

De levenscycluskosten kunnen worden uitgedrukt in kosten per jaar per vierkante meter, totale kosten per jaar en kosten per jaar gedurende de gehele levensduur van het object. Bij de laatste variant is ook duidelijk te zien dat de levensduur van de vloerbedekking van belang is in verband met de tussentijdse vervanging.

Voor veel meer informatie zie forbo-flooring-kostenvergelijker.nl.

Reageren?