Superheld wast ramen ziekenhuis

Superhelden

Vrijdag 12 april keken de patiënten van het GHZ op de Jozeflocatie hun ogen uit. De ramen van de kinderafdelingen werden gewassen door Superman, Spiderman, Batman en Robin. Glazenwasserij Rob Molenkamp werkte graag aan deze ludieke actie mee en verkleedde zijn ramenwassers eenmalig als superhelden.

Jeroen Mulder, hoofd Bedrijfshygiëne van het Goudse ziekenhuis, is nauw betrokken bij de unieke wasbeurt. “We hadden gezien dat dit concept bij kinderziekenhuizen in het buitenland al eens toegepast werd.

Goed voor het genezingsproces

De ervaringen waren daar erg positief. Het is goed voor het genezingsproces als de kinderen even aan iets anders denken dan aan de behandeling en de eventuele pijn. Op het moment dat de ramen aan een wasbeurt toe waren, hebben we van deze nood een deugd gemaakt.

Glazenwasser Rob Molenkamp hoefde niet lang na te denken over zijn medewerking. “Als vader kan ik me indenken hoe het is als je kind in een ziekenhuis verblijft. Ik wilde er daarom alles aan doen om deze kinderen even af te leiden van hun ziekte. De glimlach die we tijdens het zemen kregen van de kindjes was dan ook onbetaalbaar!”

Originele bericht

Informatie: www.robmolenkamp.nl

Reacties

Één reactie op “Superheld wast ramen ziekenhuis”

  1. Marianne17 mei 2013 om 19:58

    Waarom éénmalig???!!!

Reageren?