OSB lanceert website gezonde scholen

hygiëne op basisscholen

Een gezonde en schone basisschool lijkt vanzelfsprekend, maar is dat in de praktijk niet. De brancheorganisatie van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven (OSB) wil bijdragen aan de hygiëne op basisscholen. Zij lanceert daarom vandaag de website www.naareengezondeschool.nl. Een website waar schooldirecteuren, leraren, ouders en schoonmaakbedrijven informatie kunnen vinden en vragen kunnen stellen over hoe je een schoolgebouw effectief en efficiënt gezond gemaakt.

Betere prestaties

Gezond is belangrijk omdat het de prestaties van leerlingen en leerkrachten verbeterd en leidt tot een lager ziekteverzuim. Op basisscholen verblijven jonge kinderen gedurende een langere tijd in één klaslokaal. Ze komen daar tot ontwikkeling. Ook leraren moeten prestaties leveren. Een gezonde en schone school is belangrijk voor de gezondheid. In een onhygiënische school zijn kinderen gevoelig voor ontwikkeling van astma en allergieën.

Samenwerking

Schone en frisse scholen staan al lang op het wensenlijstje van directeuren, leraren, schoonmaakbedrijven en ook ouders en leerlingen. Dit is alleen te realiseren als alle betrokkenen samenwerken. OSB is dan ook in gesprek met organisaties die het initiatief naareengezondeschool.nl willen steunen en mee uitdragen.

Rob Bongenaar, directeur OSB: “Basisscholen worden tegenwoordig veel intensiever gebruikt dan vroeger. Dit intensievere gebruik vraagt van scholen, ouders en schoonmaakbedrijven een andere aanpak als het gaat om het gezond houden van het schoolgebouw. Wij verwachten met dit initiatief te kunnen gaan zorgen dat schoolgebouwen gezond worden, en hopen dat betrokken organisaties zich de komende periode zullen gaan aansluiten.”

Meer informatie: www.osb.nl

Reageren?