Vierde Laddertjesdag

Stichting Nelis Laddertjesdag

Op de ladder naar Succes is een werkgelegenheidsproject voor jongeren vanaf 18 jaar in de glazenwassers- en schoonmaakbranche.

De jeugdwerkloosheid in Nederland neemt momenteel toe. Onlangs werd bij Stichting Nelis het nieuwe actieplan Jeugdwerkeloosheid van de gemeente Den Haag gepresenteerd door Wethouder Kool. In Rotterdam is onlangs de regionale aanpak gepresenteerd, waarbij Minister Asscher en de nieuwe Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkeloosheid Mirjam Sterk aanwezig waren.

De Nederlandse politiek laat zien dat ze jeugdwerkloosheid serieus neemt. Ook Stichting Nelis wil een steentje bijdragen en slaat een brug tussen werkloze jongeren enerzijds, en glazenwassersbedrijven met openstaande vacatures anderszijds.

Laddertjesdag

Op dinsdag 23 april organiseert Stichting Nelis dan ook Laddertjesdag Rotterdam. Die mede mogelijk is gemaakt door onze vrienden van ACW bv, Mommers Schoonmaakservice en natuurlijk door van Nelle Ontwerpfabriek.

De Rotterdamse Wethouder Marco Florijn geeft dinsdag 23 april om 9.00 het startschot voor de Laddertjesdag IV.

Werkzoekende en gemotiveerde jongeren uit Rotterdam, Delft, Den Haag en Zoetermeer maken hier kennis met het beroep glazenwasser/gevelreiniger. Ze leren er over het werken op grote hoogte (met een hoogwerker), werken met een tuckersysteem (wassen met een borstel op telescopische steel), handmatig zemen en uiteraard met een ouderwetse ladder.

Deelname

Na deze praktische kennismaking gaan alle jongeren door naar de speedmeet, een kort kennismakingsgesprek met medewerkers van Stichting Nelis. Hier kunnen zij hun motivatie voor deelname aan het project Op de ladder naar succes kenbaar maken. De deelnemers die worden toegelaten tot het leerwerktraject, volgen hier de SVS vakopleiding tot leerling glazenwasser, behalen hun VCA en IPAF (hoogwerkerscertificaat) en krijgen een proefperiode bij een glazenwassersbedrijf aangeboden, met vervolgens een arbeidsovereenkomst van minimaal een half jaar.

Voor meer informatie kijkt u op de website www.stichtingnelis.nl, of neem contact op met Richard – 06-22467645

Reageren?