OSB: Drie weken vorstverlet onacceptabel

Vorstverlet

De brancheorganisatie van schoonmaak- en glazenwassersbedrijven (OSB) vindt de nieuwe calamiteitenregeling onacceptabel. In deze regeling wordt het vorstverlet geregeld. Werkgevers krijgen in de nieuwe regeling een eigen risico van drie weken, als het personeel door vorst niet kan werken.

Pas daarna krijgen de medewerkers een WW-uitkering. OSB is samen met enkele andere branches afgelopen winterperiode steeds in gesprek geweest over een eigen risico van maximaal twee weken. De branches zijn dan ook onaangenaam verrast door de mededeling dat het eigen risico zonder verder overleg ineens op drie weken is gesteld. OSB zal zich bij de totstandkoming van het SER-advies opnieuw hard maken voor een eigen risicoperiode van maximaal twee weken.

Te grote stap

De huidige regeling kent helemaal geen eigen risico voor werkgevers. Dat er voor alle branches een eensluidende regeling moet komen is goed. De stap van geen eigen risico op dit moment, naar drie weken is een onacceptabele aderlating voor de bedrijven.

Hans Simons, voorzitter OSB: “Het is een slechte zaak als deze maatregel zo doorgaat. De twee weken eigen risico is al een flinke aderlating voor met name mkb-bedrijven. Het verrast ons dat er zonder overleg met de betrokken branches dit voorstel nu in eens wordt gepresenteerd. Dit is onacceptabel, sociale partners hebben te weinig oog voor de belangen van met name mkb-ondernemers”.

Meer informatie: www.osb.nl

Reageren?