Hago Zorg verzorgt schoonmaak bij Rijnstate

Hago Zorg verzorgt schoonmaak bij Rijnstate

Vanaf 1 april jl. is Hago Zorg de nieuwe schoonmaakpartner van ziekenhuis Rijnstate. Beide partijen gaan in ieder geval de komende drie jaar samenwerken. Hago Zorg gaat schoonmaken volgens ‘Glanzend Resultaat’, een duurzaam, innovatief en outputgericht concept waarbij wordt afgestapt van de traditionele werkprogramma’s. Hago Zorg neemt de schoonmaakwerkzaamheden van de locaties Velp, Arnhem-Zuid en een gedeelte van de hoofdlocatie Arnhem op zich.

Hago Zorg is geen onbekende voor Rijnstate. Margot van Leijen, commercieel directeur Hago Zorg: ‘Jarenlang was Hago Zorg de schoonmaakpartner van Rijnstate. Na een aanbesteding 3,5 jaar geleden, scheidden onze wegen zich. Nu, een aantal jaar later, hebben we elkaar opnieuw gevonden.’

Rob Gruben, manager Facilitaire Voorzieningen bij Rijnstate bevestigt dit: ‘In een ziekenhuis is hygiëne, en dus schoonmaak, van het allergrootste belang. Wij stellen dan ook hoge eisen aan onze leverancier. Hago Zorg heeft ons kunnen overtuigen van haar kwaliteit. Met name het vernieuwende ‘Glanzend Resultaat’ sprak ons aan.’

Bij Glanzend Resultaat werken schoonmakers niet meer volgens vooraf bepaalde werkprogramma’s, maar met een menukaart waarop per ruimte is aangegeven wat de zorg belangrijk vindt. Op deze manier kan de beschikbare tijd efficiënter worden besteed en wordt beter ingespeeld op individuele wensen en behoeften, waardoor de gebruikerstevredenheid geoptimaliseerd wordt. Om dit te bewerkstelligen worden schoonmakers breed opgeleid op het gebied van werkinhoud, het gebruik van hulpmiddelen en het effectief samenwerken in een team. Daarnaast is er veel aandacht voor communicatievaardigheden. Dit laatste is een cruciaal onderdeel, omdat bij ‘Glanzend Resultaat’ de schoonmakers zeer regelmatig in contact zullen komen met patiënten.

Over Hago Zorg

Hago Zorg is een landelijk opererend schoonmaakbedrijf met bijna vijftig jaar ervaring in schoonmaakdienstverlening en ruim drieduizend medewerkers in dienst. Het bedrijf is expert op het gebied van (medische) schoonmaak en services ‘rondom het bed’ bij meer dan honderdzestig zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en organisaties in de gehandicapten- en geestelijke gezondheidszorg. Aandacht en gastvrijheid staan bij Hago Zorg hoog in het vaandel.

Hago Zorg maakt deel uit van Vebego International, dat in vijf landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

Meer informatie op www.hagozorg.nl

Over Rijnstate

Rijnstate is een topklinische ziekenhuisorganisatie met locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Onze kwalitatief hoogwaardige en veilige ziekenhuiszorg is altijd dichtbij voor alle inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. Rijnstate is met circa 5.500 medewerkers de grootste werkgever van de regio Arnhem.

 

Reageren?