Koos Stuyvers: Spotlights

Professioneel Schoonmaken 6, 2011

Op 17 en 18 mei stond het beroep glazenwasser weer in de spotlights. De glazenwassers- en gevelbehandelaarsvakbeurs is een mooi moment om trots uit te dragen. Trots dat er in de zakelijke markt met professionele, goed opgeleide mensen een kwalitatief hoogwaardige dienst wordt geleverd.

Enkele professionals durfden de uitdaging aan om in wedstrijdverband te gaan voor de titel Nederlands Kampioen Glazenwassen. Vakmanschap werd getest en op hoog niveau werd gestreden. Mooi om te zien dat de Nederlandse media smulden van deze wedstrijd. Zo waren RTL4, SBS6 en meerdere regionale omroepen met beeld- en/of geluidsmateriaal naar Nieuwegein gekomen. En terecht merkten ze op: ‘Toch een echt vak, dat glazenwassen’.

Hoogwerkers

Dat glazenwassers werken met vaak dure kwaliteitsproducten, zoals hoogwerkers en telewassystemen, dat mag duidelijk zijn. Hiermee kan er professioneel en veilig gewerkt worden. Vele standhouders presenteerden trots hun eigen producten. Menig stand was regelmatig vol.

Verantwoord gebouwonderhoud

En dan waren er ook nog de congressen Verantwoord Gebouwonderhoud. Het moge duidelijk zijn dat deze door OSB en Liftinstituut georganiseerde congressen duidelijk iets toevoegen. Met ruim 400 bezoekers over de twee congressen verdeeld, bleek dat er behoefte is aan inhoudelijke kennis over het verantwoord onderhouden van gebouwen. Vele facilitair verantwoordelijken en Verenigingen van Eigenaren op onze eigen vakbeurs. Ook als standhouder ben ik hier commercieel gezien erg blij mee.

Netwerk-event

Een veelgehoorde opmerking aan het einde van de twee dagen was: ‘Ik heb ontzettend veel contacten gesproken. Iets wat me normaal nooit in zo’n korte tijd lukt. Kortom, een echte netwerk-event voor iedereen die een rol speelt in dit prachtige segment.

Het blijkt maar weer dat we als glazenwassers terecht in de spotlights stonden. Goed dat we onze trots uitdragen en zo’n gelegenheid gebruiken om elkaar te ontmoeten. Voor onze volgende vakbeurs geldt dat dit de tiende editie gaat worden. Deze beurs zal dus een speciaal en feestelijk tintje krijgen. Dus tot in 2013!

Koos Stuyvers
Voorzitter OSB-segment AWOG

Reageren?