Werner & Mertz adopteert zeehond

Rode kikker Werner & Mertz adopteert zeehond Karien

Werner & Mertz mag zich vanaf vandaag trotse adoptieouder noemen van zeehond Karien. Zij verblijft in Ecomare, een opvangcentrum voor zeehonden op Texel. Met een jaarlijkse bijdrage ondersteunt de firma mee de kosten voor de vis, dierenarts, verzorging en de huisvesting van de zeehond. De jonge zeehond Karien heeft haar vaste woonplaats in Ecomare. Dit opvangcentrum op Waddeneiland Texel stelt het behoud en het herstel van de natuur voorop.

Ecomare vangt zeehonden op die aanspoelen langs de Noord-Hollandse kust en op Texel. Het gaat hierbij vooral om jonge dieren die hun moeder zijn kwijtgeraakt of ziek of verzwakt zijn. Het aantal zeehonden dat aanspoelt neemt de laatste jaren sterk toe. Er worden nu jaarlijks 70-80 zeehonden opgevangen. Na hun herstel worden ze meestal weer vrijgelaten in zee. Naast de opvang is er bij Ecomare een vaste groep van zo’n 20 zeehonden, waartoe ook Karien behoort.

“Omdat we met ons ecologische green care merk streven naar een betere bescherming van het milieu en omdat water daarbij van vitaal belang is, leek het voor ons een logische en verantwoorde keuze om een zeehond te adopteren”, vertelt Eric Van Raemdonck, General Manager van Werner & Mertz Professional Benelux. “Karien is een flinke en pientere jongedame. Ze heeft zelf ontdekt dat mensen het leuk vinden als ze zwaait. Dat levert haar tijdens het voeren altijd vis op.

Karien is nieuwsgierig, niet snel bang en gaat graag enthousiast op ontdekking.”

Meer info: www.wmprof.com en www.ecomare.nl

Reageren?