RGN-bedrijven Euro Cleaning en all-net bundelen krachten

Euro Cleaning en all-net bundelen krachten

RGN Euro Cleaning, dat vestigingen heeft in Enschede en Zwolle, neemt per 1 juni a.s. collega reconditioneringsbedrijf RGN all-net in Duiven over. “Schaalvergroting is de grote drijfveer achter deze acquisitie”, licht directeur Pieter de Rijke van RGN Euro Cleaning toe.

“De rendementen staan in de reconditioneringsbranche bij alle marktspelers onder druk. Door de krachtenbundeling hebben we ons personeelsbestand verdubbeld tot 40 medewerkers, waardoor we zowel meer als grotere opdrachten aan kunnen. Daarnaast hebben we hiermee ons werkgebied uitgebreid tot de driehoek Zwolle, Enschede en Arnhem/Nijmegen. Tegelijkertijd kunnen we mede door een verminderde overhead onze efficiency verder vergroten en dat met minimaal handhaving van onze hoogwaardige kwaliteit van dienstverlening.”

Jan Scheen, sinds 1994 directeur en de enige aandeelhouder van all-net, sluit zich daarbij volledig aan. “Ik had eerlijk gezegd zelf nog niet gedacht aan verkoop totdat Pieter de Rijke dat vorig jaar opperde. Het was zakelijk gezien nu het juiste moment met bovendien de garantie dat alle medewerkers mee zouden gaan naar Euro Cleaning en dat de huidige vestiging blijft bestaan. Op deze wijze wordt onze service aan onze klanten op het gewenste niveau gewaarborgd. Dat was voor mij een absolute voorwaarde. Ook ik blijf minimaal een jaar verbonden aan de nieuwe combinatie, mogelijk langer. Ik ga me vooral bezighouden met het onderhouden van de contacten met bestaande klanten en met overige commerciële activiteiten.”

Hoewel de markt voor reconditionering niet bepaald gunstig te noemen is, hebben beide bedrijven de afgelopen tien jaar een gezonde, gestage groei geboekt. Beide ondernemers noemen het een sterk punt dat hun bedrijven in grote lijnen een blauwdruk van elkaar lijken te zijn. “We leggen ons hoofdzakelijk toe op reconditionering, zijn sterk lokaal geworteld en hebben kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Bovendien waren we in 2004 allebei nauw betrokken bij de oprichting van RGN, het landelijke netwerk van nu zes regionale reconditioneringsbedrijven met inmiddels 16 vestigingen”, vertelt De Rijke. “Ook qua cultuur passen beide bedrijven goed bij elkaar”, vult Scheen aan. Als meewerkend eigenaar en dan loop je net even een beetje harder voor de klant dan anderen. Dat geldt hetzelfde voor onze medewerkers. We hebben allen een klant- en servicegerichte instelling.”

Inmiddels hebben ook de partners binnen RGN het groene licht gegeven aan de overname.

Meer informatie: www.eurocleaning.nl en www.allnet.nl

Reageren?