Hago leidt extra medewerkers op

Hago en SVS

Schoonmaakbedrijf Hago en opleidingsinstituut SVS hebben hun samenwerking uitgebouwd. Het komende jaar zal SVS weer minimaal 30 groepen van Hago opleiden, wat neerkomt op zo’n 360 schoonmaakmedewerkers.

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn inmiddels al 23 groepen opgeleid, waarmee Hago ruim boven het afgesproken minimum zal eindigen. In april startten bovendien negen medewerkers met de opleiding tot Praktijktrainer (docent) basisopleiding schoonmaken, waarmee Hago met 35 eigen docenten toon wil zetten in de branche.

Hago koploper

Eerder dit jaar publiceerde de RAS de opleidingscijfers van de schoonmaakbranche. Daarin bleek Hago met tot dan toe ruim 1500 opgeleide medewerkers een koploperspositie te bekleden in de schoonmaakbranche.

Algemeen directeur Ruud Danklof: “We voeren actief beleid in opleidingen om vakmanschap terug te brengen op de werkvloer. En de cijfers bevestigen dat we daarin voorop lopen. Maar het is nog lang niet genoeg. Ik blijf me verbazen over dergelijke cijfers, waaruit blijkt dat we als totale schoonmaakbranche nog altijd achter de feiten aanlopen.

“De basisopleiding is een verplichting vanuit de CAO die branchebreed niet wordt gehaald. Om de slagingskans te maximaliseren en het leerenthousiasme te verhogen, experimenteert Hago Next met andere lesvormen voor de basisopleiding, met diverse methoden voor training-on-the-job. De lessen op de eigen werkplek dragen bij aan een opleidingspercentage van 99%.”

Praktijkkennis

Danklof: “Het blijkt in de praktijk moeizaam een dergelijke opleiding verplicht te stellen. Zeker in een branche waarin ook veel (tijdelijke) parttimers werken, zoals scholieren die dit als bijbaan hebben. En wat te denken van mensen die al jaren in het vak zitten? Dát zijn vakmensen waar de nieuwe instroom juist een hoop van kan leren.

“Niet voor niets zijn dat ook de mensen binnen onze organisatie die zich hebben laten opleiden tot docent. Zij leiden nu hun eigen collega’s op, vanuit die jarenlange ervaring en praktijkkennis.”

Leermeesterschap

Danklof: “Wij kiezen er daarom dit jaar opnieuw voor om een flink aantal docenten binnen ons bedrijf klaar te stomen voor deze rol. Het blijkt een effectieve manier om mensen op te leiden én opgeleid te houden, en het draagt bij aan de betrokkenheid van deze medewerkers. Zij zetten zich met veel enthousiasme in om collega’s verder te helpen met hun kennis en kunde. Leermeesterschap in de praktijk”, licht Ruud Danklof de waarde van opleiding voor de organisatie en medewerkers toe.

Het afgelopen jaar leidde SVS al zo’n 1400 Hago-medewerkers op in diverse functies.

Informatie: www.hago.nl, www.svs-opleidingen.nl

Reageren?