Addy Vroom (K & S Diensten) wint NK Glazenwassen 2013

NKHoogwerker Winnaars

Addy Vroom van K&S Diensten in Almere is de Beste Glazenwasser van Nederland. Hij won woensdag 15 mei het Nederlands Kampioenschap Glazenwassen 2013, tijdens de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs in het NBC te Nieuwegein. Sven van der Burgh van Koster & Co in Zierikzee werd tweede.

Tien dappere glazenwassers verschenen woensdagochtend 15 mei aan de start van dé vakwedstrijd voor glazenwassers: het NK Glazenwassen 2013. De deelnemers streden tegen elkaar in koppels. Twee glazenwassers voerden steeds tegelijk op een aanhangerhoogwerker elk een bewassingsopdracht uit. Na dit onderdeel en een kort juryberaad, mochten beide deelnemers nog een bewassingsopdracht uitvoeren op een houten of aluminium ladder. De vakjury bestond uit drie SVS-docenten en rasechte glazenwassers: Ron van Oort, Timo de Boer en Charles de Vos. Zij beoordeelden de glazenwassers op veiligheid, vaardigheid, effectiviteit & tempo en ergonomie.

Halve finale

De beste zes deelnemers van de eerste ronde gingen door naar de halve finale: Addy Vroom (K&S Diensten), Mark Tolboom (HV Schoonmaak), Willem van ’t Hout (K&S Diensten), Sven van der Burgh (Koster & Co), Jopie Mulder (Maxiclean) en Mitchel Wentinck (SMB Willems). Ook in de halve finale voerden alle glazenwassers een opdracht uit op de hoogwerker en ladder. Het lukte de jury om hierna de drie beste deelnemers te benoemen. Mark Tolboom (HV Schoonmaak) behaalde de derde plaats en zijn concurrenten Addy Vroom (K&S Diensten) en Sven van der Burgh (Koster & Co) mochten nog een laatste keer tegen elkaar strijden om de titel Beste Glazenwasser van Nederland.

Zorgvuldig en snel

Na nog een laatste pittige oefening op de hoogwerker en ladder en overleg van de juryleden, werden de deelnemers op het podium geroepen en toegesproken. Addy Vroom (K&S Diensten) werd geroemd om zijn zorgvuldigheid. Jurylid De Boer over het onderdeel hoogwerker: “Addy stapte netjes in de korf, heeft keurig gestempeld en de stempelplaten geborgd.” Sven van der Burgh (Koster & Co) werkte vooral lekker snel. Jurylid Van Oort: “Sven was vurig en enthousiast. Hij waste netjes, maar door zijn snelheid heeft hij wat foutjes gemaakt.” Speaker Rick Bolt maakte direct de winnaar bekend. Addy Vroom won naast de titel Beste Glazenwasser van Nederland, de Gouden Wisser van Unger, een ladder van Dirks Klimmaterialen, een waterfed pole van Unger, reinigingsmiddelen, raamstickers en eeuwige roem.

Informatie: www.glazenwassersvakbeurs.nl

Reageren?