Stichting Nelis nieuw gezicht

Stichting Nelis - Janus

En dit is hem dan: het nieuwe beeldmerk van Stichting Nelis, gemaakt door de vermaarde fotografe Flore Zoé. Op de voorgrond ziet u Janus (93), op de achtergrond enkele jongeren van team Nelis. Dit beeldmerk gebruikt Stichting Nelis de komende periode in zijn communicatie-uitingen.

Het creatief concept dat Flore Zoé uitwerkte, was bedoeld om Nelis meer profiel te geven. Een gezicht, zo u wilt. Want we hebben het nu al twee jaar over die Nelis, maar wie is die man nou eigenlijk?

Nelis

Flore: “Nelis was in onze ogen een held, die al opera’s zingend door de stad trok met zijn laddertje op zijn schouder. Hij was iemand waarop je kon bouwen, die je een helpende hand toestak als je die nodig had, maar ook je emmer omschopte als je die verkeerd had neergezet.

“Zijn pet, bretels en overhemden tekenden hem. Tijdens een shoot in Bink36 hebben we dat conceptuele beeld concreet en zichtbaar gemaakt. De kleding, de emmer en ladder op de achtergrond, de jongeren om Janus heen, het ademt allemaal Nelis uit. Ook al is Nelis enkele jaren geleden helaas overleden, zijn broer Janus geeft nu alsnog een gezicht aan het fenomeen Nelis.”

Zemen

De man in het middelpunt is natuurlijk de 93-jarige broer van Nelis, Janus. Janus begon met zemen op zijn 27ste. Zo’n vijftig jaar later had hij er genoeg van, en ging hij met pensioen.

Over zijn broer Nelis zegt hij: “Nelis heeft letterlijk tot de laatste dag gezeemd. We werkten vaak samen. Onze familie stond bekend als dé glazenwassersfamilie van Den Haag. Al mijn broers, neven en zwagers zeemden destijds. Het was een mooi vak. Ik raad het iedereen aan: als je werkloos bent, ga lekker zemen! Geloof me, er is voor mensen die willen werken in de glazenwasserij genoeg te verdienen. Kijk eens naar al die flat- en kantoorgebouwen om je heen! Zoveel vierkante meters glas, dat moet iemand toch schoonmaken?”

Stichting Nelis is trots, niet alleen op het geweldige resultaat maar ook op zijn jongeren, zijn familie en op alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Maar we zijn nog lang niet klaar, we gaan op volle vaart vooruit. Iedereen verdient een Nelis.

Informatie: www.stichtingnelis.nl

 

Reageren?