Kiki Jaspers en Jasper van den Brink winnen EW Award

EW - saxion Ondernemers Award

De vierde editie van de EW|Saxion Ondernemers Award is gewonnen door Kiki Jaspers en Jasper van den Brink. De studenten Fysiotherapie en Small Business & Retail Management van Saxion hebben gewonnen met rugtassenmerk Monbeki.

Ze lieten de zeskoppige jury gisteren in De Grolsch Veste zien dat ze over een kansrijk idee, visie en strategie beschikken. De prijs omvat een startkapitaal van 5.000 euro en een jaar lang professionele begeleiding door Eric Wentink, eigenaar van EW Facility Services.

Rugtassen gepersonaliseerd

Monbeki produceert en verkoopt volledig gepersonaliseerde rugtassen. Met het merk willen Jaspers en Van den Brink een hoogwaardige kwaliteit leveren. Wat de tassen ook bijzonder maakt is dat ze modieus, ergonomisch en functioneel zijn.

Juryvoorzitter Eric Wentink had lovende woorden: ‘Alle plannen van de finalisten zijn levensvatbaar. Dat maakte het wel moeilijk om een winnaar aan te wijzen. Desondanks waren we als jury unaniem in onze keuze. Als ondernemers hebben zij zich met veel dynamiek uitstekend aan ons gepresenteerd.’

Monbeki-tassen ontwikkelen

‘Het wordt nu zoveel gemakkelijker om Monbeki door te ontwikkelen’, zegt Jaspers. ‘Met het geldbedrag willen we onze marketing op poten zetten en nieuwe tassen ontwikkelen. Daarnaast willen we maximaal gebruik maken van de begeleiding van een jaar door EW Facility Services om door te kunnen groeien’, aldus Van den Brink.

Stimuleringsprijs

Evenals vorig jaar heeft de jury een stimuleringsprijs uitgereikt. Bas Nieland en Ali Alijev van StockFluence ontvingen 2.500 euro. StockFluence geeft beleggers inzicht in het online sentiment rondom beursgenoteerde ondernemingen. ‘We zijn heel blij met deze prijs en zetten het geld in om ons concept verder uit te werken’, aldus de jonge ondernemers.

De wedstrijd

De 6 finalisten zijn voortgekomen uit 49 inzendingen. Daarvan zijn in totaal 40 deelnemers geselecteerd die een intensieve training volgden. Van daaruit ging een selecte groep van 15 deelnemers door naar een tweedaags bootcamp om te werken aan verdieping. Uiteindelijk werden op 19 mei de zes finalisten bekend gemaakt. De finale vond woensdag 29 mei plaats tijdens het Innoversum Innovatiecongres in de Grolsch Veste te Enschede.

Initiatiefnemers

De EW|Saxion Ondernemers Award is een initiatief van oud Saxion student Eric Wentink, eigenaar en oprichter van EW Facility Services, en Saxion. Met vestigingen in Deventer, Apeldoorn, Hengelo en Enschede is Saxion met ruim 25.000 studenten één van de grootste hogescholen van Nederland.

Eric Wentink is volgens de Top 50 Saxion spinn-offs de meest succesvolle ondernemer van deze hogeschool. Wentink startte zijn bedrijf in Zutphen in 1992 en is inmiddels uitgegroeid tot nummer zeven op de Nederlandse markt van facilitaire aanbieders. De totale omzetportefeuille van EW Facility Services bedroeg in 2012 68 miljoen euro. Het aantal medewerkers is 3500.

Op de foto: vlnr Jaspers, Jasper van den Brink en Eric Wentink (EW Facility Services). Foto: Tessa Wiegerinck.

Informatie: www.ew.nl

 

Reageren?