Vebego jaarcijfers: last van crisis

Vebego

Vebego heeft in 2012 last gehad last van de economische crisis. Desalniettemin heeft dit internationale familiebedrijf in facility services, personeelsdiensten en gezondheidszorg vorig jaar een gemanagede jaaromzet behaald van € 1.088 miljoen.

Dit is een daling van 4,2% ten opzichte van 2011. De EBIT daalde met 2,2% naar € 28,3 miljoen. Dit blijkt uit het zojuist verschenen Integrated Report 2012 van Vebego.

Uitzendsector heeft het lastig

De malaise in de uitzendbranche raakt de resultaten van de bedrijven in deze sector stevig. Niet alleen de omzet, maar ook de marges zijn flink teruggelopen. Daarnaast heeft Vebego last van terugvallende resultaten bij haar Belgische dienstencheques bedrijven waar de loonkosten sneller stijgen dan de inkomsten.

Het algemene beeld is dat opdrachtgevers hun uitgaven terugschroeven en investeringen uitstellen. Deze laatste factor is duidelijk merkbaar bij Products & Systems. Schoonmaakbedrijf Hago boekte een opvallend positief resultaat.

Behalve Hago, boeken ook de Vebego-bedrijven in Zwitserland en Duitsland beduidend hogere resultaten dan vorig jaar.

NedTrain

2012 is het jaar waarin Hago een groot contract sluit met NedTrain. Het is een contract van vijf jaar, met de optie om nog twee jaar te verlengen. Het speciaal voor de opdracht opgerichte Hago Rail Services is verantwoordelijk voor de schoonmaak van alle treinen van NS Reizigers in Nederland.

Deze opdracht is goed voor een omzet van € 138 miljoen. De doorslaggevende factoren voor het binnenhalen van de opdracht waren onder meer veiligheid, respect en kwaliteit.

Hago Zorg

Hago Zorg op eigen benen De Nederlandse Vebego-bedrijven in de zorg lieten groei en een positieve resultaatontwikkeling zien in 2012. Met het aanscherpen van de bedrijfsmodellen en het optimaliseren van de samenwerkingsverbanden heeft Assist goed ingespeeld op de ontwikkelingen in de markt.

Hago Zorg kwam in 2012 geheel op eigen benen te staan. En met succes. Een stevig operationeel resultaat is de bekroning op de geleverde inspanningen.

Marktaandeel Zwitserland uitgebreid

Het Zwitserse Vebego Services heeft in omzet en resultaat een stap voorwaarts gemaakt. De omzet groeide met 6%. Daarnaast is het marktaandeel in het Franstalige deel van Zwitserland uitgebreid door de overname van Tripec, een sterke regionale speler in Fribourg.

Vebego ziet 2013 met vertrouwen tegemoet

Ondanks de omzetdaling van 2012 ziet Vebego dit jaar met vertrouwen tegemoet, mede door een aanpassing in de organisatie. De eerste effecten van de nieuwe organisatiestructuur zijn al merkbaar: zaken worden sneller opgepakt en de communicatie is directer door kortere lijnen. Dit vertaalt zich naar betere resultaten.

Informatie: www.vebego.com

 

Reageren?