Summer School voor schoonmaakbranche

schoolbord

In de vakantieperiode een vakdiploma behalen? Dat kan deze zomer op de Studie Plan Summer School. Een nieuw en voor de schoonmaakbranche uniek opleidingsconcept.

Schoonmaakbedrijven die een of meer schoonmaakmedewerkers op scholen inzetten, of op  kantoren waar door de vakantie minder frequent schoonmaakonderhoud nodig is, kunnen deze tijd benutten voor de verplichte basisopleiding voor schoonmaken op de Studie Plan Summer School.

In vier dagdelen kunnen medewerkers door het SPN-team met vakdocenten – individueel of in groepsverband en op een leslocatie naar keuze ergens in Nederland – worden opgeleid met als doel het behalen van het branche-erkende vakdiploma Basismodule Schoonmaakonderhoud. De kosten zijn: € 275,- per persoon, exclusief btw.

Schoonmaken is een vak

Schoonmaken is een vak, is Studie Plan Nederland van mening. Want een schoonmaker moet onder tijdsdruk zorgen dat er goed wordt schoongemaakt met kennis van materialen en middelen, en op ergonomisch verantwoorde wijze .

“In onze trainingen draait het daarom om kwaliteit, efficiëntie en ergonomie”, reageert Frank van Dijk, directielid van brancheopleider Studie Plan Nederland. Op de Studie Plan Summer School kunnen schoonmakers vanaf eind juni tot eind augustus hun algemene vakkennis gericht op de eindtermen van het RAS verhogen, met als eind doel het behalen van het erkende RAS-diploma.

Basismodule Schoonmaakonderhoud

“De opleiding Basismodule Schoonmaakonderhoud duurt vier dagdelen van drie à vier uur en wordt gegeven op schoollocaties door geheel Nederland. Dat kan verspreid over de zomerperiode of binnen één week. Ook de dag kan worden gekozen – dus bijvoorbeeld op een maandag of zaterdag – en het dagdeel: in ochtend, middag of avond trainen”, legt Van Dijk uit.

Frank van Dijk over de aanmelding voor de Studie Plan Summer School: “Schoonmaakbedrijven met een of meer medewerkers zijn welkom om hun schoonmakers bij ons aan te melden. Op basis van hun voorkeuren qua locatie, datum en aanvangstijden delen we de opleidingsgroepen in. We zorgen bovendien voor alle administratie rompslomp. Zo melden we schoonmakers voor het RAS-examen aan en doen we de aanvraag voor de RAS- bijdrage.

 Studie Plan Summer School

“Rondt de schoonmaakmedewerker de opleiding met succes af, dan ontvangt een schoonmaakbedrijf € 500,-; de kosten voor de opleiding en verleturen zijn daarmee dus gedekt.” De deuren van Studie Plan Summer School openen eind juni en sluiten eind augustus.

De Basismodule Schoonmaakonderhoud wordt gegeven in diverse plaatsen, onder andere in Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amersfoort en Apeldoorn. Reservering gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Informatie: www.studieplannederland.nl/summerschool

Reageren?