Koos Stuyvers: Particuliere Glazenwassersregister gelanceerd

Eindelijk is het dan zo ver. Eind april is door het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) in Purmerend het GlazenwassersRegister (GWR) gelanceerd. Het GWR is een onafhankelijke, betrouwbare landelijke service voor consumenten die een bonafide glazenwasser zoeken.

OSB-segment Awog is verheugd, dat na vele mislukte pogingen de lancering van dit register voor particuliere glazenwassers een feit is. Glazenwassers aangesloten bij het OSB-Segment Awog hoeven zich alleen in te schrijven als zij (ook) werkzaam zijn in de particuliere markt.

Het register is niet voor glazenwassers die alleen actief zijn in de zakelijke markt. De zakelijke markt heeft echter wel veel last van de imagoschade die wordt veroorzaakt door wanpraktijken in de particuliere markt. Met de lancering van dit register verwacht OSB dat hier een einde aan komt.

Register moet einde maken aan berichten over ruzies

Het register moeten leiden tot een einde aan de berichten over ruzies tussen particuliere glazenwassers (claimen van wijken), onveilige werksituaties, ontduiking van belasting en sociale premies, gevoelens van onveiligheid bij de consument en imagoschade voor de branche.

Het Glazenwassersregister is tot stand gekomen na overleg tussen particuliere glazenwassers zelf, gemeente Purmerend, de consumentenbond en het HBA. Om tot het register te worden toegelaten moet een particuliere glazenwasser voldoen aan zeven voorwaarden. Deze staan op: www.glazenwassersregister.nl.

Glazenwassers registreren

De eerste maanden worden vooral gebruikt om glazenwassers de mogelijkheid te geven zich te registreren. Op 15 en 16 mei staat het GWR met een stand (A.04) op de Glazenwassers & Gevelbehandelaars Vakbeurs in Nieuwegein om glazenwassers hierover te informeren.

Daarna start het GWR met promotieacties naar de consument, beginnend in Purmerend en vervolgens in een aantal andere steden in Nederland. Ik ben van mening dat het GWR een duurzame bijdrage kan leveren aan een gezonde marktwerking binnen de particuliere glazenwassersmarkt en daarnaast het onbehaaglijke gevoel kan wegnemen dat bij veel burgers over het optreden van glazenwassers leeft.

Niet vrijblijvend

Voorwaarde is uiteraard wel dat het register geen vrijblijvende aangelegenheid is. Glazenwassers, consumenten en handhavende instellingen helpen samen mee aan een structureel gezonde marktwerking binnen de particuliere glazenwassersmarkt.

www.glazenwassersregister.nl

Koos Stuyvers
Voorzitter OSB-segment AWOG

 

 

Reageren?