Hago leidt meer docenten op

Hago leidt meer docenten op

Op woensdag 5 juni ontvingen opnieuw acht medewerkers van schoonmaakbedrijf Hago hun diploma voor de SVS-opleiding Praktijktrainer Basisopleiding Schoonmaken. Daarmee versterkt Hago haar eigen docententeam tot 35 docenten die bevoegd zijn hun collega’s op te leiden voor het examen van de basisopleiding.

Charles Scholte, directeur SVS, benadrukte in zijn toespraak de uniciteit en waarde van het gediplomeerd docentschap: “SVS heeft nu een corps van ongeveer 240 docenten en is heel selectief in haar keuze!” Scholte prees daarbij de grote stappen die Hago zet in haar strijd voor vakmanschap en investering in haar medewerkers op de werkvloer.

Docenten voorwaarde doorvertaling vakmanschap

Met de teller op 35 neemt Hago het voortouw in de branche met het grootste aantal eigen docenten in dienst. Niet voor niets, legt Ruud Danklof uit. “Wij hebben een hoge ambitie als het gaat om opleidingen en het doorvoeren van vakmanschap in onze volledige organisatie. Een sterk team van eigen docenten is daarvoor een voorwaarde.”

Hij ziet voor de kersverse docenten dan ook een prominente rol weggelegd in het doorvertalen van vakmanschap in de volle breedte van Hago. “En niet alleen voor onze eigen organisatie, maar we willen hiermee een voorbeeld zijn om deze lijn met z’n allen door te trekken naar de volledige branche.”

Strategische samenwerking SVS

Danklof benadrukte tot slot de kracht van de samenwerking met brancheopleider SVS. “Het is fijn om met strategische partner SVS de handen ineen te slaan en te zoeken naar de beste manier van opleiden.” Dit is inmiddels de derde groep Hago-docenten die slaagt voor de SVS-opleiding Praktijktrainer Basisopleiding Schoonmaken.

Het opleiden van geselecteerde medewerkers tot docenten komt voort uit een samenwerkingsovereenkomst tussen Hago en SVS. In 2013 leidt SVS honderden Hago-medewerkers op tot vakbekwame schoonmakers.

Informatie: www.hago.nl, www.svs-opleidingen.nl

Reageren?