ISS biedt mensen in de bijstand kans op werk

ISS Cleaning Services - mensen uit bijstand

ISS Facility Services heeft er voor gezorgd dat de heer Souhair vanaf volgende week start als schoonmaker bij de gemeente Arnhem. Na ondertekening van het ISS-contract zal hij, na ongeveer zes maanden in de bijstand te hebben gezeten, de stap zetten vanuit de bijstand naar werk.

ISS Cleaning Services, dat al een aantal jaar de schoonmaakdiensten verzorgt voor de gemeente Arnhem, biedt kansen aan mensen die langere tijd in een uitkeringssituatie hebben gezeten.

Business Unit Manager Ramazan Koksal: “Ik wil helpen om dit jaar nog eens twintig vacatures beschikbaar te stellen voor mensen die nu nog in de bijstand zitten”. De eerste stap die hij hiervoor heeft gezet is om deze uitdaging vast te leggen in een overeenkomst met de gemeente Arnhem.

Wethouder Michiel van Wessem is verheugd met het contract: ’Soms zijn het kleine stappen die we zetten op weg naar het creëren van de extra banen voor deze groep mensen. Maar kleine stappen kunnen uitmonden in een groter project zoals dat bij ISS Facility Services ook het geval is. Met veel druppels water wordt de emmer uiteindelijk ook gevuld.’

ISS Facility Services is trots op dit resultaat en gaat er op sturen dat ook in andere gebieden van Nederland dit soort projecten ontwikkeld gaan worden. Het helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen van ISS Facility Services.

Op de foto: links: Michiel van Wessem, wethouder gemeente Arnhem (links) en Ramazan Koksal, business unit manager ISS Cleaning Services (rechts).

Informatie: www.nl.issworld.com

Reageren?