Overname Spectro binnen familie

Spectro - overname familie

Spectro is in 1986 opgericht door Ing. Clemens Metternich nadat hij eerst ‘het vak’ geleerd heeft van zijn vader J.M.C. Metternich. Nu, 27 jaar later, heeft hij overeenstemming bereikt met zijn oudste zoon Laurens Metternich over de overname van een groot gedeelte van de aandelen van Spectro B.V.

De gedeeltelijke overname is onderdeel van een groter plan om de continuïteit van het bedrijf nog verder te waarborgen en op lange termijn volledig over te dragen aan de volgende generatie.

 

Clemens Metternich

Clemens Metternich blijft vooralsnog algemeen directeur en zal ervoor zorgen dat de huidige koers van het bedrijf wordt voortgezet. De komende jaren zal nog meer aandacht besteed worden aan belangrijke zaken zoals MVO, innovatie door concepten en expertise om zo het bedrijf ook op internationaal niveau verder te laten groeien. Dit laatste zal met name de bijdrage zijn van Laurens in zijn nieuwe functie als marketing directeur.

Familiebedrijven

Familiebedrijven zijn volgens het Nederlands Centrum van Familiebedrijven de ruggengraat van de Nederlandse economie. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven. Ze zijn verhoudingsgewijs winstgevender dan beursgenoteerde bedrijven en zijn bovendien vaak een langer leven beschoren. Wij zijn daarom trots dat wij ons een echt familiebedrijf mogen noemen en hopen dit nog vele jaren te mogen doorzetten.

Informatie: www.spectro.nl

 

Tags:

Reageren?