Hazet zet zich in tegen borstkanker

Hazet - Frans Groeneveld

Borstkanker is de meest gediagnosticeerde vorm van kanker bij vrouwen in de westerse wereld. Jaarlijks wordt in Nederland de diagnose borstkanker meer dan 12.000 keer gesteld. Ook mannen worden steeds vaker door deze ziekte getroffen: van elke 200 borstkankerpatiënten is er één man.

Hazet neemt daarom deel aan  wandeltocht [Z]aan de Wandel om geld op te halen voor onderzoek. [Z]aan de Wandel is een platform dat bedrijven kunnen inzetten voor leveranciers en klanten, maar ook als personeelsuitje.

Hazet

In het mooie Zaanse landschap ‘samen met het team van Hazet’ wandelen voor een goed doel met collega’s of klanten, is een feestje op zich. Onderweg of bij de feestelijke afsluiting kunnen wandelende ondernemers bovendien gemakkelijk met elkaar contacten leggen. Bedrijven krijgen voor elke deelnemer een T-shirt met het bedrijfslogo erop geprint!

Frans Groeneveld, directeur Hazet: ‘Mijn doel is om minimaal 20 bedrijven met een bedrijfsteam te laten inschrijven voor dit fantastische evenement, maar als particulier bent u ook van harte welkom.’

Diagnostiek en behandeling

In het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis (NKI-AVL) wordt op het hoogste niveau onderzoek gedaan naar de achtergronden van kanker en nieuwe mogelijkheden voor diagnostiek en behandeling.

Het geld dat de onderzoekers ter beschikking krijgen vanuit [Z]aan de Wandel, komt ten goede aan onder meer het ontwikkelen van een test die zal voorspellen of de veel gebruikte hormonale kankerbehandeling met Tamoxifen succesvol zal zijn. Om de kans op uit zaaiingen te verkleinen krijgt de meerderheid van alle patiënten met borstkanker een hormonale behandeling voorgeschreven.

 

Nazorg

Als uit de test blijkt, dat de patiënt niet zal reageren op de behandeling, kan snel worden overgegaan op een andere behandeling. Er kan hierdoor veel gerichter en dus effectiever worden behandeld. [Z]aan de Wandel zal daarnaast een initiatief ondersteunen waarin nazorg vanuit het ZMC centraal komt te staan.

Het is ook mogelijk individueel, met vrienden, familie, collega’s mee te doen. We vinden het fantastisch als je mee wilt doen met jouw bedrijfsteam of individueel. Stuur een mail naar: zaandewandel@hazet.igefa.nl met als onderwerp ‘bedrijfsteam’ of ‘individueel’.

Informatie: www.hazet.igefa.nl

Reageren?