Schoonmaakdiploma 15.000 keer uitgereikt

RAS - 15000e diploma

Op donderdag 11 juli reikte Marianne Neuteboom, directeur van de RAS, het 15.000ste diploma Basisvakopleiding algemene schoonmaak uit aan Niwat Awad Allah, medewerker van EW Facility Services. Zij was één van de 13 medewerkers van het Holland Casino die onlangs opgingen voor hun examen.

In aanwezigheid van Bas Cornelissen, algemeen directeur EW Facility Services en Charles Scholte, Directeur SVS, nam Niwat enthousiast het diploma en een cheque voor een teamactiviteit in ontvangst.

Sinds de oprichting van het RAS-Examenbureau zijn 15.000 schoonmakers geslaagd voor de Basisvakopleiding, een bijzondere mijlpaal.

EW Facility Services

Ook voor EW Facility Services is dit een bijzonder moment. De facilitair dienstverlener besteedt veel aandacht aan het bieden van voldoende en goede opleidingsmogelijkheden. Zo werkt zij samen met opleidingsinstituut SVS om haar medewerkers opleidingen te bieden specifiek ontwikkeld voor haar eigen organisatie. Op deze manier kunnen de medewerkers alle opgedane kennis en vaardigheden direct toepassen binnen de eigen werksituatie.

Daarnaast is het lesmateriaal vormgegeven in de huisstijl van de facilitair dienstverlener wat de herkenbaarheid verhoogt. Dat dit niet zonder succes is blijkt uit het aantal geslaagden in 2013. Dit jaar deden reeds 224 medewerkers van EW Facility Services examen voor de Basisvakopleiding, met een slagingspercentage van 96 procent.

Daarmee behoort EW Facility Services in Nederland tot de top vier schoonmaakbedrijven met het hoogste aantal opgeleide medewerkers in de afgelopen vijf jaar.

Marianne Neuteboom

Marianne Neuteboom benadrukt tijdens de uitreiking opnieuw het belang van opleiden: ‘Het aantal examens neemt fors toe. Begin december 2012 is de 10.000ste kandidaat geslaagd en begin juni 2013 de 15.000ste.’ Deze stijging van het aantal gekwalificeerde medewerkers laat volgens Neuteboom onder meer zien dat de branche bezig is verder te professionaliseren.

Op de foto: Marianne Neuteboom & Niwat Awad Allah

Informatie: www.ew.nl, www.ras.nl

Reageren?