Duurzaamheidsproject Balanz Facilitair & Gemeente Heerlen

MVO

Balanz Facilitair is 1 mei jl. – samen met haar partners De Graaf Security en Tork – gestart met het recycleproces Paper for Paper bij Gemeente Heerlen. Een initiatief dat kosteloos aan de Gemeente Heerlen is aangeboden.

Balanz Facilitair, onderdeel van Vebego International BV, is een onderneming die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Een onderneming die in Zuid-Limburg geworteld is en met haar uniek personeelsbestand duurzaam bijdraagt aan de ontwikkeling van (potentiële) arbeidskrachten die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Paper for paper

Paper for Paper is een duurzaam recycleproces waarbij opgehaald kantoorpapier grondstof wordt voor nieuw hygiënepapier. Staatsbosbeheer plant voor iedere 1000 kg opgehaald kantoorpapier 1 nieuwe boom. Voor iedere 59 kg aan opgehaald kantoorpapier wordt er 1 boom minder gekapt. Oerwouden worden gespaard en Nederland wordt letterlijk groener.

Tork

Door de deelname van de Gemeente Heerlen aan Paper for Paper wordt de kap van 624 bomen op jaarbasis voorkomen en worden er door Staatsbosbeheer elk jaar 36 nieuwe bomen geplant. Gemeente Heerlen koopt het door Tork geproduceerde hygiënepapier weer in en zo is de cirkel rond. In de loop van dit jaar zullen Balanz Facilitair en de Gemeente Heerlen bepalen waar het ‘Balanz-bos’ zal komen.

Informatie: www.balanzfacilitair.nl

Reageren?