Oorlogsmonument Roosendaal gereinigd

Polar Bear in Roosendaal dankzij Kärcher weer spierwit

Het werd al aangekondigd, ‘Polar ‘Bear’ in Roosendaal was – als gevolg van meer dan vijftig jaar weersinvloeden en luchtvervuiling – aan een grondige opknapbeurt toe. Eind juli was het zover. Een team van reinigingsspecialist Kärcher ging aan de slag met hogedrukreinigers. Oud-wielrenner Rini Wagtmans, wiens initiatief de schoonmaakoperatie in gang zette, is een tevreden man. De ijsbeer bovenop de zuil van het oorlogsmonument straalt weer.

Het verschil ‘voor en na’ is onmiskenbaar. De ‘Polar Bear’, eerbetoon aan de Engelse veteranen die indertijd Roosendaal bevrijdden van de Duitse bezetter, kijkt dankzij de onbaatzuchtige actie van Kärcher weer helemaal schoon uit over de stad.

Twee professionals en een mobiele trailer met schoonwatertank en brandstofaangedreven hogedrukreiniger, meer was niet nodig om het monument in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

‘In vergelijking met grote culturele sponsoringsprojecten als het Christusbeeld in Rio de Janeiro of de presidentshoofden van Mount Rushmore, is deze reinigingstaak natuurlijk klein bier’, aldus Wagtmans. ‘Maar het is zeker even belangrijk, dat zullen de inwoners van Roosendaal én de oorlogsveteranen ongetwijfeld bevestigen.’

Meer informatie: www.karcher.nl

Reageren?