FoodGuard optimaliseert processen en kwaliteit met FacilityApps

facility app

FoodGuard heeft zich als professioneel schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in reiniging en hygiëne binnen de voedings- en genotmiddelenindustrie. De zeer strenge eisen die worden gesteld binnen deze industrie maken het noodzakelijk om zowel in management als in uitvoering op een hoog niveau te acteren. Reden voor FoodGuard om te gaan werken met de modules van FacilityApps om op deze manier de processen en de kwaliteit nog beter te kunnen waarborgen voor haar klanten.

Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf binnen de voedings- en genotmiddelenindustrie is het voor FoodGuard uit Almere van wezenlijk belang dat de kwaliteit van haar dienstverlening van zeer hoog niveau is. Om dit niveau naar haar klanten te garanderen is het noodzakelijk om deze kwaliteit in zowel het management als in de uitvoering te borgen. Minze van der Veen, algemeen directeur van FoodGuard: “ In de voedselverwerkende industrie worden hoge eisen gesteld. Daarom zijn strenge controles door onze projectleiders essentieel. FoodGuard werkt namelijk met strikte kwaliteitsnormen die een optimaal niveau van de reiniging garanderen. Deskundigheid en betrouwbaarheid zijn onze dienstverleningspijlers”. Om de processen en de kwaliteit nog beter te bewaken en indien nodig te sturen maakt FoodGuard sinds kort gebruik van een aantal app modules van FacilityApps.

FacilityApps uit Purmerend is vanuit haar oorsprong zeer bekend met de schoonmaakbranche en de wet- en regelgeving die daarmee samenhangt. Deze specifieke branchekennis heeft ertoe geleid dat de app modules van FacilityApps in korte tijd zijn uitgegroeid tot een begrip binnen en buiten de schoonmaakbranche.

Online track en trace systeem en alles papierloos

De app modules die worden gebruikt door FoodGuard, versterken het bestaande online track- & tracing systeem. De app modules worden onder andere ingezet voor de planning, uitvoering en controles. Van der Veen: “Onze reinigings- en desinfectiewerkzaamheden vormen een belangrijk beheers- en analyse instrument om te voldoen aan de wettelijke criteria uit de H.A.C.C.P., B.R.C. en I.F.S.-schema’s. Maar de praktische elementen zoals de instant ticketverwerking met of zonder foto’s kunnen direct naar de betrokkenen worden gestuurd én staan gelijk in onze database van de klanten. Hierdoor blijft alles papierloos en kunnen onze medewerkers sneller schakelen.

Tijdwinst en efficiency

Door de gebruiksvriendelijkheid en compleetheid van de verschillende app modules kunnen tijdrovende en soms complexe processen eenvoudig worden uitgevoerd. “Ik zie de FacilityApps ook als een all-in-one pakket: ik kan er alles in kwijt. En last but not least hoeven onze leidinggevenden minder handelingen te verrichten waardoor er meer tijdswinst wordt geboekt en er een hogere efficiency bereikt wordt”, aldus Van der Veen.

Meer informatie: www.facilityapps.nl

Reageren?