Deze schoonmakers gaan het verschil maken

Diplomauitreiking Hago

Op vrijdag 16 augustus regende het diploma’s bij schoonmaakbedrijf Hago. Meer dan honderd schoonmaakmedewerkers uit het zuiden van het land ontvingen op die dag hun diploma voor het succesvol afronden van de Basisopleiding. De uitreiking vond plaats op twee locaties: op het hoofdkantoor van Hago in Waalre en op Hogeschool Zuyd in Heerlen. Hogeschool Zuyd en Hago werken al jaren samen en afgelopen jaar werd de schoonmaak bij de hogeschool nog bekroond met een Golden Service Award.

Les vanuit eigen visie en waarden

De 107 geslaagde schoonmakers kregen allen les van eigen collega’s of collega’s van zusterbedrijf Balanz Facilitair, die inmiddels gediplomeerd docent zijn. Sinds een aantal jaar leidt Hago eigen medewerkers op tot docent. Directeur Hago Ruud Danklof: “We vinden het belangrijk dat medewerkers les krijgen vanuit onze eigen visie en waarden. Daarom kiezen we voor het opleiden van collega’s tot docent. Zij vertalen de basislesstof als geen ander naar onze dagelijkse praktijk en onze visie op vakmanschap. Ons vakmanschap is namelijk de reden dat klanten voor ons kiezen en bij ons blijven. We doen er dan ook alles aan om altijd die kwaliteit te leveren die klanten van ons verwachten, en meer.”

Het verschil maken

Om die reden voegt Hago op eigen wijze waarde toe aan de basisopleiding. Danklof: “Ieder schoonmaakbedrijf is verplicht de basisopleiding aan te bieden aan haar medewerkers. Daar maak je als schoonmaakbedrijf geen verschil mee. Het zit ‘m juist in de manier waarop je die basisopleiding invult. Wij kiezen onze eigen docenten, onze eigen stijl en kleuren de opleiding zo in, zodat de door ons opgeleide schoonmakers uiteindelijk echt dat verschil gaan maken waar je opdrachtgevers je voor kiezen.”

Meer informatie: www.hago.nl

 

Reageren?