Alfabetiseringsprijs ‘Doen’ naar jong10

OSB

 

Het project ‘Taal in de Schoonmaak’ van OSB heeft helaas niet gewonnen tijdens de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijs 2013. OSB is met ‘Taal in de Schoonmaak’ genomineerd in de categorie Doen. De Alfabetiseringsprijs in de categorie doen ging naar Jong010. OSB blijft onverminderd trots op de nominatie. En feliciteert Jong010 van harte met de prijs.

Schoonmakers

De prijs werd afgelopen maandag in de Efteling uitgereikt door de juryleden. ‘Taal in de Schoonmaak’ helpt schoonmaakmedewerkers het taalniveau te verhogen naar A2. Hiermee functioneren schoonmakers beter in hun werk, zij begrijpen instructies beter, kunnen problemen bespreekbaar maken en begrijpen de klant beter. Daar komt bij dat het beheersen van de Nederlandse taal schoonmakers in staat stelt een vakopleiding te volgen.

Nederlandse taal

Evelyne Simons, beleidsadviseur bij OSB en projectleider ‘Taal in de Schoonmaak’: “Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we blijven trots op de nominatie. We blijven werkgevers stimuleren en faciliteren om hun medewerkers de Nederlandse Taal te leren. Daarmee wordt het gewoon makkelijker om het werk te doen, maar kun je ook beter in je privé omgeving functioneren. We hopen dat deze prijs nog meer schoonmaakwerkgevers en schoonmakers stimuleert de taal te leren.”

Informatie: www.osb.nl

Reageren?