Alpheios E-learning

E-learning

Alpheios, dochteronderneming van Vebego, heeft haar blended learning concept gelanceerd: een mix van verschillende leervormen om een maximaal opleidingsrendement te behalen. Naast klassikaal opleiden en werkplekbegeleiding, heeft Alpheios nu de basisinstructie schoonmaak (conform RAS eindtermen van de basisopleiding) als e-learning beschikbaar. Deze e-learning module is ontwikkeld in samenwerking met Hago Zorg en is didactisch opgebouwd uit oefenmodules met interactieve praktijkvoorbeelden.

De e-learning is daarmee volledig afgestemd op haar doelgroep. E-learners leren waar zij willen en wanneer het hun schikt. Doordat ze lesstof tot zich nemen in hun eigen tempo in een vertrouwde omgeving, wordt een hogere effectiviteit in leren behaald. De opbouw van de module ondersteunt dit door een eenvoudige en duidelijke opbouw met weinig geschreven tekst, veel foto’s en veel voice-over.

Door de relatief lage kosten voor klanten, wordt de e-learning zeer breed ingezet. De e-learning is oorspronkelijk ontwikkeld om nieuwe medewerkers (in loonverband, maar ook interim- of vakantiekrachten) optimaal te ondersteunen op hun eerste werkdag. “We zien onze klanten in de praktijk ook gebruik maken van de e-learning als selectieproef voor sollicitanten of als manier om groepen te vormen voor klassikale opleidingen. Anderen gebruiken het als toets: slaagt de schoonmaker? Dan hoeft hij dat jaar geen opleiding te volgen. Ook zien we dat e-learningonderdelen direct na een DKS of KMS worden ingezet voor onderdelen waar men minder goed op scoorde,” aldus Mariska Binnemans, Manager Kenniscenter Alpheios International.

Voor meer informatie: www.alpheios.nl

 

Reageren?