De meerwaarde van vakmanschap en scholing, ook voor uw organisatie!

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Speciaal voor ondertekenaars van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag organiseert de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag op 24 september de themabijeenkomst ‘Wat vakmanschap en vakkennis ook uw organisatie opleveren’. Goed schoonmaakwerk vereist immers goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers. Opleiden is één van de speerpunten van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwasserbranche.

Bij ROC Friese Poort in Sneek gaat Kees Blokland (voorzitter van de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag) het debat aan met een aantal gastsprekers en deelnemers over het belang en de noodzaak van vakmanschap en -kennis.

CNV Vakmensen

CNV Vakmensen hecht grote waarde aan de ontwikkeling van mensen. Piet Fortuin (vicevoorzitter CNV Vakmensen) en Jan Kampherbeek (districtshoofd CNV Vakmensen) gaan het gesprek aan over de cruciale rol van scholing van schoonmaakmedewerkers als voorwaarde om de Code in de praktijk te kunnen brengen. En als voorwaarde om volgens de CAO te werken.

NIVO NOORD

Annet van der Meulen (directeur schoonmaakbedrijf NIVO NOORD) en Renskje Hietkamp (P&O functionaris schoonmaakbedrijf NIVO NOORD) vertellen over de ervaringen in de praktijk met goed geschoold schoonmaakpersoneel en wat het hen als bedrijf oplevert. NIVO NOORD voert de basisopleiding met succes in eigen beheer uit via de speciaal hiervoor opgerichte NIVO Academie.

Samen naar een sterkere keten

De Code werd op 21 juni 2011 geïntroduceerd om een einde te maken aan de doorgeschoten marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Een initiatief waarmee de branche eerlijker en duurzamer kan werken. Alleen door actief samen te werken kunnen opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de branche een sterke keten vormen.

Sinds de introductie van de Code hebben meer dan 725 organisaties de Code onderschreven, waaronder de ASML, Coca Cola, Erasmus Medisch Centrum, McCain, Middin en Evides Waterbedrijf.

Meer informatie: www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl

Reageren?