SMB Vlietstra en Carling vieren 200e diploma

Vlietstra en Carling opleidingen

De samenwerking tussen Schoonmaakbedrijf Vlietstra en Carling opleidingen is inmiddels in een feestelijk stadium aangekomen met de 200e RAS-gediplomeerde. Na de eerste 3 jaren van samenwerking is dat een mooi resultaat.

“ Wij werken ten eerste natuurlijk conform de CAO maar we hebben opleiden zelf al hoog in het vaandel staan. Als je veel vraagt van je schoonmakers moet je ze ook goed voorbereiden “ aldus Griet Eisma, Hoofd P&O

“Opleiden moet goed maar ook praktijkgericht gebeuren. Die manier van werken meenden we bij aanvang bij Carling gevonden te hebben. Inmiddels 3 jaar later is dat nog steeds het geval. De reacties van de deelnemers zijn eigenlijk alleen maar positief, zowel over de inhoud maar ook over de praktijkgerichte manier van opleiden. Zolang we dat gevoel hebben blijft de samenwerking doorgaan.

Als regionale speler hebben we landelijk het hoogste percentage vakgediplomeerde schoonmakers, en daar zijn we trots op. Ook nu weer staan er 6 groepen klaar om te starten. We gaan gewoon door.

Ik vind het jammer om te zien dat er nog veel bedrijven zijn waar opleiden op een heel laag pitje staat. Als P&O-er doet me dat pijn. Het is zinvol, motiverend maar voor belangrijk dat je medewerkers goed beslagen ten ijs komen. Het is een vak en ook nog eens een zwaar vak. Wij willen er alles aan doen om mensen heel lang met goede gezondheid en effectief te laten werken en opleiden is daar een essentieel onderdeel van. Dan is er ook nog eens een goede vergoedingsregeling van de RAS waardoor ook die drempel weggehaald is. Waarom er dan nog zo beperkt opgeleid wordt is mij dan ook een raadsel, vervolgt Eisma.

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat voor Vlietstra het slagingspercentage erg belangrijk is, aldus Gerard Spoor van Carling. We praten tenslotte over een behoorlijke investering waar tegenover de vergoeding voor geslaagden natuurlijk belangrijk is. Dat hebben we goed geborgd. Dat onze manier van werken en omgaan met klant en deelnemers zo positief ervaren wordt is alleen maar een stimulans om het beleid nog verder op deze weg te verfijnen.

Met trots en veel genoegen kijken wij nu al terug op de prettige samenwerking, uiteraard in de hoop dat die nog heel lang duurt. Neem gerust aan dat we daar alles aan doen, aldus Gerard Spoor, directeur van Carling Opleidingen.

Meer informatie: www.smb-vlietstra.nl en www.carling.nl

 

 

Reageren?