‘Ec-H2O niet beter dan leidingwater’

Rechtbankhamer

Zogenaamd ‘geactiveerd’ water werkt niet beter dan leidingwater. De reclame-uitspraken van Tennant die de reinigingskracht van een universele reiniger toeschreven aan het door ec-H2O-technologie ‘geactiveerd’ water, zijn concurrentievervalsend. Dat meldt Kärcher in een persbericht vanmorgen.

Het vonnis van de rechtbank van Stuttgart is volgens Kärcher definitief. Tennant heeft afstand gedaan van het beroep dat zij tegen voormeld vonnis had ingesteld.

“De bewijslast was overweldigend. We waren er altijd al van overtuigd dat de feiten uiteindelijk zouden overwinnen. Met de afstand van het beroep is onomstotelijk aangetoond: ec-H2O reinigt niet beter dan leidingwater”, zegt Markus Asch, vicevoorzitter van de raad van bestuur van Alfred Kärcher GmbH & Co. KG. “Het vonnis is een succes voor alle klanten.”

Reinigende werking

Tennant moet de proceskosten dragen, zo meldt Kärcher . Het oordeel zal wereldwijd weerklank hebben. Het is hoofdzakelijk gebaseerd op de bevindingen van onafhankelijk expert Thomas Hofman (Zürich University of Applied Sciences), aangesteld door de rechtbank. Naast Kärcher vochten ook andere concurrenten en organisaties de werking van ec-H2O openbaar aan en voerden wetenschappelijke onderzoeken en praktijktests aangaande de zogenaamde reinigende werking uit.

Informatie: www.karcher.nl

 

Reageren?