’Aandacht voor de schoonmaker als mens’

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Op dinsdag 24 september ondertekenden 9 organisaties de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwasserbranche op een regionale ondertekeningbijeenkomst uitstekend verzorgd door leerlingen van de horeca opleiding van ROC Friese Poort. Tijdens deze ondertekening ging er veel aandacht uit naar de schoonmaker als mens.

Onder leiding van Kees Blokland, voorzitter van de Code, gingen de ondertekenaars van schoonmaakbedrijven, opdrachtgevers en adviseurs in gesprek over de menselijke kant van de schoonmaak.

Zo laat de heer Hoekstra van Stadsschouwburg De Harmonie weten dat zij de Code van harte ondersteunen. Hoekstra: “Wij zien de mens achter de schoonmaak. Schoonmakers worden zeer respectvol behandeld. Net als al het andere personeel worden zij voor bijeenkomsten uitgenodigd en ontvangen zij een kerstpakket.”

Dagschoonmaak

Uit het gesprek bleek dat de ondertekenaars het belangrijk vinden om de schoonmakers het respect te geven wat ze verdienen, om constant in gesprek te gaan over hoe dingen te verbeteren. “We willen de schoonmaker het respect geven wat ze verdienen. Daarom zijn we als gemeente overgegaan op dagschoonmaak ”, aldus wethouder Bijlstra van Gemeente Hollands Kroon.

Mevrouw Van ’t Hullenaar van ASR Nederland vind het belangrijk om de Code uit te dragen: “Aanwezig zijn tijdens deze regionale ondertekening is een goede voedingsbodem voor het eigen MVO beleid. Met onze opdrachtnemer zijn we constant in gesprek hoe dingen te verbeteren en we willen graag ambassadeur zijn van de Code.“

Makelaars

Alle aanwezigen gaven aan volgens de Code te werken. De Code is niet meer weg te denken. Zo gaf mevrouw Mulder van DaaTo Service vof aan de Code overal tegen te komen. “Vanwege de onafhankelijkheid richt ik me als adviseur bewust alleen op metingen en begeleid ik geen gehele aanbestedingen. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden, zoek ik altijd naar oplossingen”, zo meent Mulder.

De heer Ter Burg van Fase Control beaamt dit en is van mening dat het positief zou zijn voor adviseurs en makelaars als zij dit allemaal zouden doen.

Nieuwe ondertekenaars

De volgende organisaties hebben de Code op dinsdag 24 september ondertekend: ASR Nederland, Basic Clean Smulders bv, Clear Touch Schoonmaakdiensten B.V., DaaTo Service vof, Fase Control, Gemeente Hollands Kroon, RWS Smulders bv, Stadsschouwburg De Harmonie en Tele-Clean Smulders bv.

Inmiddels hebben meer dan 735 bedrijven de Code ondertekend.

Informatie: www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl

 

 

Reageren?