Hago Zorg en Beweging 3.0 gaan samen voor de toekomst

Margot van Leijen (Commercieel Directeur Hago Zorg), rechts; Marlijn Lenselink (Bestuurder Beweging 3.0)

Met ingang van 1 oktober 2013 is Hago Zorg de nieuwe facilitaire partner van Beweging 3.0. Dat is het resultaat van de aanbesteding die onder begeleiding van Intrakoop was uitgeschreven. Op 23 september tekenden beide partijen de overeenkomst voor een samenwerking van zeker drie jaar. Hago Zorg neemt de schoonmaakdienstverlening en glasbewassing van een deel van de intramurale en een groot aantal extramurale locaties voor haar rekening.

Beweging 3.0 is een zorgorganisatie in regio Eemland, met een breed scala aan activiteiten binnen de thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg en maatschappelijke zorg en dienstverlening. De organisatie was op zoek naar een partij die niet alleen invulling kon geven aan de technische schoonmaak van de diverse panden, maar die ook een nieuw belevingsconcept en dienstverleningsconcept kon ontwikkelen dat aansloot bij de nieuwe visie van Beweging 3.0, waarbij cliënten centraal staan. Sander Hummeling, consultant bij Intrakoop, heeft deze wensen en behoeften tijdens de voorbereiding op de aanbesteding vertaald naar de best passende aanbestedingsmethode. Hij adviseerde om de aanbesteding in te zetten op basis van best value procurement (ook wel prestatie-inkoop genoemd). Hago Zorg kwam hierbij als beste partner uit de bus.

Jan Jans, Manager Facilitair Bedrijf bij Beweging 3.0 legt uit: “Omdat we een brede vraag hebben naar diensten, zoeken we naar partijen die in staat zijn om alle onderdelen van ons bedrijf te ondersteunen. In Hago Zorg vonden we een partner die naast technische kwaliteit ook belevingsgerichte concepten ontwikkelt en centraal stelt. Een mooie basis om onze visie verder vorm en inhoud te geven.”

Ook Margot van Leijen, Commercieel Directeur van Hago Zorg, is enthousiast over de samenwerking: “Hago Zorg en Beweging 3.0 hebben dezelfde visie op de toekomst van ouderenzorg en de rol van facilitaire dienstverlening binnen de organisatie. Vanaf het eerste contact voelde het gewoon goed.”

Over Beweging 3.0

Zorgorganisatie Beweging 3.0 kent een breed scala aan activiteiten op het gebied van wonen, zorg en welzijn in de regio Eemland (Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes, Hoevelaken, Leusden, Nijkerk, Soest, Woudenberg). In thuiszorg, verzorgingshuis- en verpleeghuiszorg en maatschappelijke zorg en dienstverlening zetten ruim 3.000 medewerkers en 1.600 vrijwilligers zich vanuit tien woonzorgcentra en vier verpleeghuizen, verpleeghuisdependances, diverse thuiszorglocaties, dagcentra en steunpunten in de regio dagelijks in voor hun cliënten. Voor meer informatie: www.beweging3.nl

Over Hago Zorg

Hago Zorg is een landelijk opererend schoonmaakbedrijf met vijftig jaar ervaring in schoonmaakdienstverlening in de gezondheidszorg en heeft ruim drieduizend medewerkers in dienst. Het bedrijf is expert op het gebied van (medische) schoonmaak en services ‘rondom het bed’ bij meer dan honderdzestig zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en organisaties in de geestelijke gezondheids- en gehandicaptenzorg. Kwaliteit, innovatie en gastvrijheid staan bij Hago Zorg hoog in het vaandel.

Hago Zorg maakt deel uit van Vebego International, dat in vijf landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening, personeelsdiensten en zorg-ondersteunende diensten. Voor meer informatie: www.hagozorg.nl

Over Intrakoop

Onder het motto ‘ Samen maken we goede zorg beter betaalbaar’ ondersteunt Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, zorginstellingen bij het terugdringen van de totale kosten en het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening van leveranciers. Op het gebied van energie, eten & drinken, medische artikelen en facilitaire diensten. Ruim 580 zorginstellingen met meer dan 6.000 locaties zijn lid van Intrakoop.

 

Reageren?