Sander Haas (Asito) genomineerd voor MVO Manager van het jaar

Sander Haas

Vandaag is bekend geworden dat Sander Haas, Manager Duurzaamheid / PR & Communicatie van Asito, één van de vier genomineerden is voor de titel MVO Manager van het jaar. Hij is initiatiefnemer van 1.000.000 druppels, een samenwerkingsproject waarin inmiddels meer dan 500 bedrijven duurzame bewustwording willen kweken bij hun medewerkers. Ook is hij nauw betrokken bij het Nationaal Integratiediner, een project dat zich richt op het verbinden van mensen en het promoten van diversiteit binnen organisaties. De kern van het MVO beleid van Asito is dat de onderneming verder wil gaan dan het verduurzamen van de eigen werkzaamheden, maar juist haar omgeving hier nauw bij wil betrekken.

Een stukje uit het juryrapport: Sander Haas (Manager Duurzaamheid, PR & Communicatie bij Asito) heeft zich afgelopen jaren bij schoonmaakdienstverlener Asito actief ingezet voor diverse vernieuwende initiatieven op het ‘people’ vlak. Sanders doel stijgt uit boven het verduurzamen van het bedrijf en het gaat hem om het bereiken en activeren van zoveel mogelijk mensen in de samenleving. Hij zet zich in voor het op een hele praktische manier betrekken van gewone en juist ook laaggeschoolde mensen bij duurzaamheid. Zo is hij initiator van het 1.000.000-druppels-samenwerkingsproject, gericht op het bewuster maken van mensen van hun eigen rol met duurzaamheid. Met het Nationaal Integratiediner (7.000 deelnemers in 2012) zet hij zich in voor het stimuleren van begrip, respect en samenwerking tussen mensen. Haas is van plan beide initiatieven uit te breiden om zijn missie verder uit te dragen.

Over de MVO Manager van het jaar verkiezing

De verkiezing is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en fabrikant van modulaire vloerbedekking Interface. Op 21 november wordt op het Nationaal Sustainability Congres de winnaar verkozen. De overige genomineerden zijn Anniek Mauser (Unilever), Frank van Ooijen (FrieslandCampina) en Fokko Wientjes (DSM).

Stemmen via LinkedIn

Leden van de LinkedIn groep MVO professionals kunnen vanaf 14 oktober gedurende twee weken stemmen op de vier genomineerden. Hun stem weegt voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres op 21 november, het grootste jaarlijkse congres op het gebied van MVO en duurzaamheid, stemmen de bezoekers op hun favoriete kandidaat. Deze stem weegt voor 40 procent mee.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing op www. mvomanagervanhetjaar.nl

 

Reageren?