‘Praatstok ceremonie’

Het woord krijgen

Volkeren die dichtbij de natuur leven, zoals indianen, zien vaak aanleiding om ceremonies te houden. Ceremonies zijn vieringen. Zij vinden dit vooral gepast bij kennisdeling, verandering van inzichten maar ook als ondersteuning van eigen ontwikkeling. Tijdens een ceremonie spreekt men de intentie uit dat je meer ruimte neemt voor dingen die voor jou en je omgeving belangrijk zijn: mensen krijgen letterlijk het woord.

Binnen ons bedrijf passen we ook een vorm van ceremonie toe: de ‘praatstok ceremonie’. Wij staan niet zozeer dicht bij de natuur hoor maar geven mensen graag het woord. Hier zijn dan de volgende spelregels aan verbonden:

  • Degene die de praatstok heeft, mag praten
  • Degene die de praatstok niet hebben, luisteren*
  • Degene die praat mag niet onderbroken worden
  • Als iemand anders wat wil zeggen, mag hij vragen om de stok door zijn hand op te steken als de prater klaar is met zijn verhaal
  • Een voorzitter wordt aangewezen en bewaakt de regels

*De praatstok faciliteert ‘met aandacht luisteren naar elkaar’.

Je bedenkt je eigen praatstok. Wij gebruiken een toverstafje wat eigenlijk kinderspeelgoed is geloof ik. We gebruiken de praatstok vooral bij vieringen. Allemaal leuk en aardig maar nu een toepasbare link naar ‘Story telling’.

De link naar Story-telling

Kennisdeling is de succesfactor van ontwikkeling. Ontwikkeling van het bedrijf en ontwikkeling van de individuen binnen het bedrijf. Middels het vertellen van ervaringen en leerpunten cumuleert kennis. Er zijn inmiddels bedrijven die een eigen Story-teller aanstellen. Wellicht met name meer vanuit commerciële doeleinden dan vanuit kennisdeling in het team maar het idee is heel aardig. Wij willen allen Story-teller zijn.

Nieuwe werkvormen en schoonmaak

Nieuwe gebouwen met nieuwe werkconcepten zijn lastig in te schatten qua benodigd schoonmaakonderhoud. Hoe gaat het gebouw gebruikt worden en welke vervuiling gaat dit opleveren gezien de bijzondere afwerkmaterialen. Er dient goed ingeregeld te worden. Dit is een samenwerkingsproces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer waarbij je de ontwikkeling van de gekozen uitgangspunten volgt. Om dit inregelen zo succesvol mogelijk te laten verlopen zou ik willen voorstellen de praatstok te gebruiken en de schoonmakers hun verhaal te laten vertellen.

Margriet van Dijken

Directeur Atir/HTC Advies

Reageren?