Schoonmaken is een Vak! ALV

ALV SieV! RAS dispensatie subsidie verzoek

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van MKB-branchevereniging Schoonmaken is een Vak! is er een aantal meningen gevormd en besluiten genomen door de SieV!-leden. Na enkele algemene huishoudelijke mededelingen vanuit het bestuur ging de discussie al snel over de komende cao-onderhandelingen, waarin een voorbereidend gesprek is geweest met zustervereniging OSB, die werd vertegenwoordigd door Hans Simons, Rob Bongenaar en Jan Kerstens en de afgevaardigden van SieV!: Maurice Rutgrink, Sabine Aalbers, Pieta Hoogvliet en Jan Kuipers.

Nullijn

Na veel discussie kan onder de leden worden geconcludeerd dat bij de komende cao-onderhandelingen de nullijn zal moeten worden gehandhaafd. De vakbonden hebben immers de laatste drie cao-onderhandelingen alleen maar genomen, met de belofte dat er een uitruil zou komen.

Als MKB-branchevereniging eisen wij deze uitruil bij de komende cao-onderhandelingen. Dit ter voorkoming dat schoonmaken veel te duur wordt voor de opdrachtgevers. Bovendien zijn de werknemers er absoluut niet bij gebaat als er straks geen werkgevers meer zijn door een te dure cao schoonmaak.

Opleiden

Gastspreker Gerard Spoor van Carling Opleidingen vertelt vol passie over het belang van opleiden in de schoonmaak. Het belang van de 3 E’s ‘Ergonomie, Effectief en Efficiënt’. Opleiden kost tijd en je moet de mensen leren om goed te werken met onder meer de 3 E’s om het ziekteverzuim bewezen omlaag te krijgen.

Het SieV!-secretariaat zal naar een voor de leden centraal gelegen locatie in Schoonhoven verhuizen, waar de eerstelijns vragen beantwoord kunnen worden. Hier vandaan, worden deze vragen eventueel doorgezet naar de desbetreffende bestuurs-, of commissieleden. Het nieuwe adres volgt later.

SieV-keurmerk

Het veel bekritiseerde SieV-Keurmerk! krijgt een 3.0 versie per 1 januari 2014. Waardoor het SieV-Keurmerk! nog professioneler wordt dan dat het al was bij de presentatie op 14 november 2012.

Maar ook, omdat de cao schoonmaak nog enkele factoren kent, waar het SieV-Keurmerk! nog niet helemaal naadloos op aansluit. Ook na deze Algemene Leden Vergadering blijft het keurmerk een vrijwillige keuze voor de leden.

Gastspreker Hella Vercammen van The Legal Company legt de leden uit wat zij als juriste kan betekenen op het gebied van contract-, en arbeidsrecht. De voordelen van het werken met de door TLC ontworpen Personeelsgids en het motto: Voorkomen is beter dan procederen.

Maar ook over het belang van de Algemene Voorwaarden die TLC in opdracht van en voor de SieV! leden heeft ontwikkeld. Over het belang van deze AV, wanneer je die mee moet sturen en wanneer je juist te laat bent. Immers de vermelding dat “de Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd” is onvoldoende.

Informatie: www.schoonmakeniseenvak.com

Reageren?