Fortron introduceert Totaal Gevelamangement

Nieuwe manier van gevelonderhoud zorgt voor kostenverlaging

Onderhoudsbudgetten krimpen en leegstand viert hoogtij. Dat vraagt om een andere kijk op gebouwonderhoud. Daarom introduceert Fortron ‘Totaal Gevelmanagement’, een nieuwe manier van gebouwonderhoud waarmee kosten worden verlaagd en de uitstraling op pijl blijft. Op 29 oktober vond in Rotterdam de officiële lancering plaats.

De uitstraling van een gebouw, van gevel tot glas, is het eerste visitekaartje van ieder bedrijf. Goed en frequent onderhoud draagt bij aan de verkoop- en verhuurbaarheid, de betrouwbaarheid van de gevestigde organisaties en aan de technische staat van het gebouw. Aan de andere kant voelen mensen zich prettiger en veiliger in een mooi, net gebouw. Het op pijl houden van de uitstraling van een gebouw is dus erg belangrijk.

Minder onderhoudskosten

Robert Hompes, commercieel directeur van Fortron, legt uit: “Eigenlijk is het net als bij de tandarts. Regelmatig onderhoud voorkomt grote problemen. Dat geldt ook voor gebouwen. Nu worden gebouwen vaak periodiek onderhouden, waardoor en pieken en dalen in de uitstraling ontstaan. Bij Totaal Gevelmanagement doen we het anders. Door regelmatig klein onderhoud te plegen aan de gevel, hoeven we minder vaak groot onderhoud uit te voeren. Dit kan uiteindelijk wel 15 tot 20 procent van de totale onderhoudskosten besparen”.

Adviseren en anticiperen

Hij vervolgt: “Wij zijn de oren en ogen aan de gevel. Niemand is meer bezig met de gevel dan wij. We zien tot in detail wat er aan de hand is, kunnen hierover adviseren en op anticiperen. Op die manier voorkomen we het ontstaan van grote problemen en kunnen we onze dienstverlening op specifieke wensen van onze opdrachtgevers aanpassen.”

Fortron Façade Brush

Tijdens de lancering onthulde Fortron ook haar twee nieuwste innovaties, de Fortron Façade Brush 1 en 2. Deze borstels zijn gebaseerd op een autowasstraat en wassen respectievelijk glas en reinigen (gladde) gevels in één keer. Zo vindt er een complete gevelreiniging plaats, in minder tijd dan een normale glasbewassing. Hompes: “De markt is continu in beweging. Als organisatie moet je dus ook continu blijven innoveren. Zo kunnen wij de beste oplossingen voor onze klanten blijven bieden.”

Over Fortron

Fortron is een landelijke organisatie, gespecialiseerd in het totaalonderhoud van gevels. Het bedrijf heeft ruim 250 bevlogen vakmensen in dienst die graag met klanten meedenken over de beste oplossingen voor glas- en gevelonderhoud en geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

Dankzij continue innovatie, goed opgeleide medewerkers en jarenlange ervaring met het onderhouden van alles op en aan de gevel, is Fortron al ruim dertig jaar toonaangevend in de branche.

Fortron maakt deel uit van Vebego International, dat in vijf landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

Meer informatie op www.fortron.nl

 

Reageren?