Alpheios lanceert Infectiepreventiemonitor voor ziekenhuizen

Infectiepreventiemonitor

Alpheios heeft begin november de Infectiepreventiemonitor voor ziekenhuizen gelanceerd. Deze biedt de mogelijkheid om direct inzicht te krijgen in hoeverre wordt voldaan aan richtlijnen en protocollen op het gebied van infectiepreventie. De Infectiepreventiemonitor is samengesteld door deskundigen infectiepreventie uit de zorg. En gebaseerd op de WIP-richtlijnen en de onderzoekscriteria zoals deze door de IGZ en het RIVM worden gehanteerd.

De Infectiepreventiemonitor voor ziekenhuizen (IPM) is een app waarmee een verantwoordelijke op het gebied van infectiepreventie zelf snel, digitaal en compleet een audit kan lopen in het ziekenhuis op het gebied van hygiëne en infectiepreventie. Deze audit is gebaseerd op de meest actuele WIP-richtlijnen en uitgesplitst naar verpleegafdelingen, poliklinieken en operatiekamers. De uitkomst is een direct beschikbare digitale rapportage die aangeeft in hoeverre wordt voldaan aan regels, richtlijnen en protocollen.

“Ziekenhuizen zijn – op het gebied van infectiepreventie – de afgelopen jaren door rapporten van bijvoorbeeld de IGZ en de Consumentenbond negatief in het nieuws gekomen. Teleurstellend, maar niet verrassend. Eindverantwoordelijken zoeken juist daarom naar manieren om zelf proactief en snel inzicht te krijgen in de hygiëne in hun ziekenhuis. Om meetbaar te maken hoe de situatie is en om te kunnen vergelijken. Dit biedt de mogelijkheid voor het onderbouwd opstellen van budgetten, het aanspreken van collega’s en het samen realiseren van verbeterplannen,” aldus Leon Hermse, Manager Business Development Alpheios International.

Meer informatie: www.alpheios.nl

Reageren?