Lavans ontvangt FTN Innovatieprijs

Lavans ontvangt FTN Innovatieprijs

Directeur Hein Diks van Lavans B.V. te Helmond nam donderdag 7 november jl. tijdens het NST 2013 met trots de FTN Innovatieprijs 2013 in ontvangst. Deze prijs werd hem overhandigd door de heer Braakman van MKB-Nederland en de heer M. Nieuwland, voorzitter FTN.

Lavans wordt onder meer geroemd om de manier waarop het energie bespaart. Ook de wijze waarop het de interne organisatie en bedrijfsvoering heeft geregeld wordt innovatief genoemd. Een onafhankelijke jury beoordeelde dat Lavans een uitstekende winnaar is.

Hein Diks: “Wij zijn bijzonder blij met deze prijs omdat het een erkenning is van datgene waar wij continu mee bezig zijn. Wij stellen de mens in het middelpunt van ondernemen. Binnen ons bedrijf door veel aandacht te geven aan het welzijn van onze medewerkers, en extern door de klant en zijn omgeving centraal te stellen. Duurzaam ondernemen zit in de genen van Lavans en dat betekent dat wij voortdurend actief zijn met innovatie. Wij kunnen niet anders! Ons streven is erop gericht de groenste wasserij van Europa te zijn. Deze prijs toont aan dat we op koers liggen.”

Doorlopend innoveren

Lavans onderscheidde zich volgens de jury onder andere door innovatie op de gebieden technologie, logistiek, gezondheidsmanagement en organisatie. Zo is het stoomloos wasproces ingevoerd, wordt via 300m2 zonnepanelen warm water opgewekt en wordt 70% van het proceswater teruggewonnen en hergebruikt. Het gasverbruik en CO2-uitstoot zijn met gemiddeld 60% afgenomen.

Daarnaast heeft de keuze voor een klantgebonden verwerking van de bedrijfskledingstroom gezorgd voor een snellere doorlooptijd, drie uur in plaats van 3 dagen. Met actief gezondheidsmanagement onder de noemer ‘Lavans in Balans’ richt Lavans zich op de vitaliteit van de medewerkers. Er is aandacht voor bewegen, voeding, roken, alcohol en ontspanning. Dit preventief beleid heeft gunstige effecten op motivatie, loyaliteit en verzuim van medewerkers.

De FTN Energieprijs

Innovatie stond tijdens het NST 2013 centraal en de FTN Innovatieprijs 2013 onderstreept het belang van dit thema. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De FTN Energieprijs stimuleert innovatie met een focus op energiebesparing. De FTN Innovatieprijs heeft een bredere scope en stelt innovatie in bedrijfsvoering, dienstverlening en representatie centraal. FTN wil daarmee de innovatie binnen de ondernemingen meer zichtbaar maken en het profiel van de branche als innovatieve sector meer nadrukkelijk stimuleren en presenteren.

Over Lavans: de groenste wasserij van Europa

Lavans is een dienstverlenend bedrijf, met name gericht op het verhuren en onderhouden van bedrijfskleding, schoonloopmatten en hygiëne services. Meer informatie is te vinden op www.lavans.nl.

 

Reageren?