SVS en Hago ontwikkelen lesboek Basisopleiding Schoonmaken

SVS en Hago lesboek

Hago en SVS hebben samen een maatwerk lesboek voor de Basisopleiding Schoonmaken ontwikkeld. Ruud Danklof, algemeen directeur Hago, ontving onlangs het eerste exemplaar uit handen van SVS-directeur Charles Scholte, tijdens een feestelijke terugkomdag van een groep SVS-/Hago-docenten.

Danklof: “Uniek aan dit lesboek is het maatwerk. In volledig eigen stijl en waarde toevoegend door het DNA van de organisatie in de basisstof te verwerken.”

Directeur Hago Ruud Danklof is enthousiast over het maatwerkproduct: “De basisopleiding, waarvan dit lesboek een product is, is verplicht binnen de cao. Dat we die basiskennis doorvoeren in de volledige branche vind ik goed. Maar als organisatie onderscheid je je door je mensen en wil je waarde toevoegen voor je opdrachtgevers.

“Eén van de redenen dat we in samenwerking met SVS dit lesboek hebben laten ontwikkelen, is dan ook dat we ons eigen DNA in onze opleidingen willen doorvoeren. Onze normen, waarden en visie op schoonmaak. Alleen als je vanuit je eigen praktijk werkt en daarin je visie doorvoert, voeg je echt waarde toe voor opdrachtgevers. Niet voor niets zijn het dan ook onze eigen mensen die hun collega’s opleiden voor de basisopleiding. Zij kunnen, aangevuld door de inhoud van dit lesboek, onze werkwijze als geen ander overbrengen op hun collega’s.”

Bekende methoden en materialen

In het nieuwe lesboek draait het om dagelijks en periodiek interieur- en sanitaironderhoud, stofwissen en moppen volgens de traditionele en microvezelmethode. Nieuw in het basisboek is de aandacht voor duurzaam schoonmaken.

SVS-directeur Scholte: “SVS en Hago bepaalden en bewaakten samen de inhoud van dit boek. Alle bekende methoden en materialen staan erin en Hago-medewerkster Christiana stond model voor de instructiefoto’s. En nu liggen er 2.000 mooie boeken klaar om mee aan de slag te gaan.”

Partners in opleiden

Via SVS volgden al honderden Hago-medewerkers de Basisopleiding Schoonmaken en een select team werd opgeleid tot SVS-/Hago-docent. Eind 2012 lanceerden SVS en Hago Transport samen al opleidingsmateriaal voor de Vakopleiding Reiniging Rollend Materieel – Bussen. In het najaar van 2013 zullen de eerste Hago-cursisten het nieuwste basisboek ‘Schoonmaken is een vak’ in handen krijgen.

Informatie: www.svs-opleidingen.nl en www.hago.nl

Reageren?