Vebego verwerft 50-procentsbelang in Belgische Axamed

Vebego

Met ingang van 19 november 2013 heeft de Nederlandse multinational Vebego, via dochterorganisatie Alpheios International, een belang van 50% genomen in de Belgische leverancier van medical supplies Axamed nv.

Vebego Products & Systems, in de Belgische markt onder andere actief met de bedrijven Alpheios, CleanDeal en Medeios, verwelkomt Axamed met open armen.

Medical supplies zorginstellingen

“Het past volledig in onze strategie om naast onze sterke positie in de facilitaire markt van zorginstellingen onze positie op het gebied van medical supplies verder uit te bouwen”, aldus Roger van Wersch, CEO van Vebego Products & Systems.

“Enkele jaren geleden zijn we gestart met Medeios als leverancier van mobiliteitshulpmiddelen naar onze klanten. Dit ontwikkelt zich zeer voorspoedig. De uitbreiding met Axamed is een logisch vervolg. Door het grote gezamenlijke netwerk van Vebego bedrijven in de Belgische zorgmarkt met onder andere Alpheios, Assist, Cleandeal, Medeios en Axamed geloof ik dat we elkaar versneld kunnen laten groeien en onze klanten beter kunnen helpen.”

Axamed

Het Belgische Axamed, met 20 medewerkers gevestigd te Sint-Niklaas, is reeds jarenlang actief op de markt en is een groothandel op een breed gebied van medische artikelen. Dit gaat van medische hulpmiddelen en disposables via stoma- en incontinentieartikelen, revalidatiehulpmiddelen, tilliften en aangepaste baden tot wondverzorgingsartikelen. Ook in de toekomst zal Axamed als zelfstandig bedrijf blijven voortbestaan.

Vebego

“Wat dat betreft kan ik onze huidige klanten geruststellen”, aldus Bert Duchesne, directeur en medeoprichter van Axamed. “Al het goede blijft behouden. Axamed zal enkel versneld verder kunnen groeien en professionaliseren. Ik ervaar deze participatie van een zo groot bedrijf als Vebego dan ook als een groot compliment en als een steun in de rug om onze ingezette route te vervolgen. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!”

Informatie: www.vebego.com

Reageren?