Eurest Services introduceert Cleanovate

Eurest Services

Facilitair dienstverlener Eurest Services introduceert Cleanovate, een schoonmaakconcept dat met ondersteuning van een datasysteem en een sterk verminderde inzet van chemicaliën, zorgt voor een milieuvriendelijk schoonmaakproces en een transparante en adequate inzet van personeel.

Eurest Services, onderdeel van Compass Group, ontwikkelde dit concept in samenwerking met een internationaal team van schoonmaakexperts.

Schoonmaakdiensten duurzamer en transparanter

Met Cleanovate wil Eurest Services de schoonmaakdiensten voor haar klanten duurzamer en transparanter maken. Daarbij wordt rekening gehouden met het nieuwe werken.

Schoonmakers registreren met het systeem de ruimten die schoongemaakt zijn en de ruimten die op het moment van de planning nog bezet waren. Zo is kwaliteit beter te waarborgen en worden gegarandeerd alle ruimtes volgens geplande frequentie gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt.

Cleanovate maakt het mogelijk om de werkzaamheden optimaal in te plannen rekening houdend met omstandigheden en lichte of zware taken. De kwaliteitsrondes worden eveneens via Cleanovate uitgevoerd. En het systeem biedt opdrachtgevers (dagelijks, wekelijks, periodiek) een overzichtelijke rapportage van het ruimtegebruik op de locatie.

Minder chemicaliën

Een belangrijk speerpunt van Cleanovate is duurzaamheid. Dankzij verbeterde microvezeltechnologie wordt er tot 95% minder chemicaliën gebruikt, wordt er minder water verbruikt en de uitstoot van koolstofdioxide gereduceerd.

Abdullah Sari, National Cleaning Manager bij Eurest Services: ‘We zien dat het door deze nieuwe werkwijze mogelijk is om de kwaliteit van schoonmaak naar een hoger niveau te tillen. Het maakt het werken voor de schoonmakers overzichtelijker. Ten slotte is Cleanovate een ideale oplossing voor bedrijven die flexibel gebruik maken van werkplekken en op zoek zijn naar transparante schoonmaakdienstverlening van goede kwaliteit.’

Schoonmaak als op zichzelf staande dienst

Naast de introductie van Cleanovate biedt Eurest Services sinds kort ook schoonmaak als op zichzelf staande dienst aan. Tot voor kort werd schoonmaakdienstverlening alleen aangeboden als onderdeel van een totaalpakket aan facilitaire diensten. Door het succes van Eurest Services in de facilitaire markt is de omvang van de schoonmaakactiviteiten inmiddels aanzienlijk.

De schoonmaakactiviteiten beslaan niet alleen kantoren, maar ook kritische omgevingen als laboratoria en GMP-ruimtes. National Cleaning Manager Abdullah Sari is verantwoordelijk voor de schoonmaakactiviteiten van Eurest Services in Nederland. “Met onze omvang als basis en met Cleanovate als sterk concept daarbovenop bieden we een uitstekende schoonmaakdienstverlening. We hebben daarom besloten om deze ook aan te gaan bieden bij klanten die niet meteen hun totale pakket aan facilitaire diensten bij één partij willen onderbrengen.” aldus Abdullah Sari. Kwaliteit blijft daarbij voorop staan. “We willen niet de grootste te zijn. Wel de beste.”

Informatie: www.eurestservices.nl

Reageren?