Winschoter bedrijven hernieuwen contract

Synergon en Verbion

Synergon Dienstverlening en Verbion Handel uit Winschoten hebben voor het sluiten van het jaar opnieuw overeenstemming bereikt over een driejarig leveringscontract voor de levering van het totaalpakket aan facilitaire middelen en materialen.

‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst’, wordt er vaak gezegd… In dit voorbeeld was het juist volledig andersom. ‘Voor Synergon waren de behaalde resultaten juist van doorslaggevende waarde. We hebben in de afgelopen drie jaar kunnen ervaren wat we van Verbion Handel kunnen en mogen verwachten en we zijn daar nooit in teleurgesteld geweest. Bovendien vinden we het belangrijk om samen te werken met stabiele regionale MKB – partijen’, aldus sectormanager Andre de Wit van Synergon.

Logistieke processen

‘In principe continueren we onze samenwerking en kunnen we deze nu nog verder uitbouwen en optimaliseren. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is in deze grillige markt een heel geruststellend gevoel.’

Vanzelfsprekend heeft dit contract een commerciële basis’, zo vertelt directeur Hessel Raatjes van Verbion Handel, maar dat kunnen wel veel meer partijen bieden. ‘In onze overeenkomst gaan we veel verder dan dat. Als voorraadhoudende partij, ontnemen we voor Synergon een groot gedeelte van de logistieke processen en denken we continue mee over het verbeteren hiervan.

‘Daarnaast zijn we er trots op ook als kennisbank te mogen fungeren, want we houden de mensen van Synergon constant up to date over de veranderingen in de schoonmaakbranche. Aangevuld met de nodige periodieke trainingen en aanvullende kennisdeling, weten we doorlopend actueel zaken met elkaar te doen.’

Social return

Ook het begrip ‘Social Return’ spreekt beide organisaties aan. Verbion Handel is namelijk ook klant van Synergon, licht Raatjes verder toe. ‘Daar waar we kunnen, brengen we onze dienstenbehoefte onder bij Synergon. Zo snijdt het mes aan twee kanten en nemen we gezamenlijk onze regionale en maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Dat beide organisaties niet alleen in grootte verschillen is voor ons een gezamenlijk voordeel. We kunnen letterlijk bij elkaar in de keuken kijken en worden hier beide door versterkt. Verbion kan als kleinere, platte organisatie door de korte lijnen heel snel schakelen en flexibel handelen. Synergon daarentegen, is een goed voorbeeld om te zien hoe interdisciplinaire leveranties het beste kunnen worden gestroomlijnd.

Hier geldt dus echt, los van de onderlinge condities, de welbekende win-winsituatie en daar hechten wij als Groninger bedrijven onder elkaar ook nog steeds veel waarde aan.

Op de foto: Hessel Raatjes en Andre de Wit schudden elkaar de hand

Informatie: www.verbionhandel.nl

Reageren?