Boardroom juni 2013

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Hayk Simons

Geboortejaar
1964

Bedrijf
Atir Schoonmaakadvies

Functie
Directeur

Bij dit bedrijf sinds
De overname van André de Reus in 2008

In deze functie sinds
2008

Aantal medewerkers
28

Wanneer was u het gelukkigst?
Voor anker in de baai bij een ondergaande zon met een goed wijntje in de hand en een sigaartje, na een zonovergoten dag al zeilend op de Egeïsche Zee met mijn gezin en vrienden. Ja, dan voel ik me wel heel erg gelukkig.

Wat is uw grootste prestatie?
De goede naam en het imago van Atir als vooraanstaande adviespartner weten te behouden en verder kunnen uitbouwen. Ik ben heel trots op het energieke en kundige team wat we met elkaar zijn. 45 mensen (Atir en HTC Advies) die elkaar aanvullen en elkaar versterken, is een mooie prestatie. Ik denk dat het plezier wat we samen hebben misschien wel de belangrijkste succesfactor is.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
De grootste verandering is al in gang gezet. Het verder loslaten van de leiding over dit prachtige team. Stefan Kraft van Ermel en Margriet van Dijken voeren de directie en ondersteunen de adviseurs bij de uitvoering van de projecten. Op persoonlijk vlak zou ik attenter willen zijn.

Waar bent u bang voor?
Niet zozeer bang maar ik heb wel de wens om lang fit en ondernemend te kunnen blijven en optimaal te genieten van mijn drie kinderen.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Tijdens de halfjaarlijkse uitjes met de collega’s even alles los te laten en me geroepen voelen altijd het licht uit te doen. Dit wordt overigens steeds zwaarder gelet op de oplopende leeftijdsverschillen.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Ik ben behoorlijk allergisch voor negativisme en probeer me dan ook te omringen met mensen die positief in het leven staan en die kansen zien.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Tegen alle economische slechte berichten van afgelopen jaren in hebben wij een prachtig nieuw pand kunnen bouwen in Almere. Atir is hier samengegaan met zusterbedrijf HTC Advies. Dit is een sfeervolle werk- en ontmoetingsplaats geworden voor klanten en de adviseurs van beide bedrijven.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Ik ben begonnen in het managementboek The trusted advisor, waarin de sleutel tot professioneel succes wordt beschreven door het vertrouwen van klanten te winnen.

Wat zou u willen veranderen in de schoonmaakbranche?
Ik wens onze opdrachtgevers toe dat er ruimte en vertrouwen komt om al het goede dat in de branche is ontwikkeld, ook daadwerkelijk tot zijn recht te laten komen. Dan doen we de kennis en ontwikkelingen eer aan.

Vraag via Twitter:
@KeyQuality: @MagazinePS @hayksimons @atiradvies wat is de mening van Hayk over de ontwikkeling van de codecommissie?

 @hayksimons: ‘Het instellen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag is noodzakelijk en een goed initiatief gebleken. De code blijkt in de praktijk te zorgen voor een positieve bijdrage, zeker als het gaat om gezonde contracten. Hopelijk kan de, nu nog vaak, negatieve toonzetting van berichtgeving (gele kaarten en waarschuwingen) op korte termijn weer worden omgebogen naar een positieve insteek. Waardoor er weer vertrouwen in plaats van wantrouwen ontstaat.