Boardroom september 2013

PS Boardroom

Curriculum Vitae

Naam
Roger Daemen

Geboortejaar
1958

Bedrijf
Key-Quality BV

Functie
Directeur

Bij dit bedrijf sinds
2001

In deze functie sinds
2001

Aantal medewerkers
29

Wanneer was u het gelukkigst?
Bij de geboorte van mijn kinderen. Ik heb drie gezonde kinderen en de geboorte was elke keer weer een fantastisch moment. Daarnaast ervaar ik de periode waarin ik nu leef ook als een bijzonder gelukkige periode. Het gaat goed met alle mensen om mij heen die mij dierbaar zijn. Zowel immaterieel als materieel zijn er weinig problemen. Ik ben mij ervan bewust dat dit van de ene op de andere dag kan veranderen.

Wat is uw grootste prestatie?
Nadat ik als een moeilijk hanteerbaar kind terecht kwam op de LOM-school en tijdens de puberteit op een internaat, heb ik uiteindelijk toch een master-titel behaald. Daar was ik toen wel trots op. Daarnaast heb ik vanuit een goede functie in loondienst het risico genomen om Key-Quality op te richten en dit verder uit te bouwen tot wat het nu is.

U mag een ding aan uzelf veranderen. Wat zou dat zijn?
Ik zou wat meer rust moeten kunnen vinden. Ik zorg er voor dat ik het altijd erg druk heb en kan de zaak maar moeilijk los laten. Als de spanning even wegvalt zoek ik die zelf weer op. Daar heb ik vaak zelf last van.

Waar bent u bang voor?
Ik ben niet angstig aangelegd en ik kan dan ook niet aangeven waar ik bang voor ben. Ik neem zelden onverantwoorde risico’s. Uiteraard ben ik me er van bewust dat elke dag iets kan gebeurden met de mensen die mij dierbaar zijn of met mijzelf, dat mijn hele leven op zijn kop kan zetten. Dit is echter niet iets waar ik bang voor ben.

Welke verleiding kunt u niet weerstaan?
Ik ben behoorlijk gedisciplineerd. Als ik iets niet wil, dan doe ik dat ook niet. Er zijn dus geen verleidingen die ik niet kan weerstaan. Ik heb echter eens een jaar lang geen alcohol gedronken en dat viel me toch wel erg zwaar.

Welke eigenschap waardeert u het meest in een persoon?
Integriteit en inlevingsvermogen.

Wat is uw dierbaarste materiële bezit?
Ons huis. Het betreft een verbouwde carré-boerderij die ik samen met mijn vader verbouwd heb.

Welk boek heeft u het laatst gelezen?
Nicci French: Wachten op Woensdag. Dit is het derde boek in een serie van acht boeken over een psychotherapeute. De overige vijf boeken zijn nog niet verschenen.

Wat zou u willen veranderen in de schoonmaakbranche?
Ik zou graag willen dat schoonmaakbedrijven geen deals meer maken met adviseurs / intermediairs, waarvan zij weten dat deze het daglicht niet kunnen verdragen. Helaas gebeurd dit nog veel te vaak. Daarnaast zou ik graag een mentaliteitsverandering zien. Personen die al lang in de branche werkzaam zijn, vinden het volkomen normaal dat het bedrijf waar ze voor werken minder levert dan het verkocht heeft. Dat zorgt voor veel wantrouwen bij opdrachtgevers en leidt tot een overkill aan controles. Opdrachtgevers daarentegen zouden realistische verwachtingen moeten hebben en zij zouden geen diensten moeten inkopen voor prijzen waarvan ze van te voren weten dat deze onrealistisch zijn.